Aktuelno

Priveden osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić, pronađena i značajna količina novca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/10/2021

-

19:25

Priveden osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić, pronađena i značajna količina novca
Nestala porodica Đokić - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović, Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni da je učestvovao u ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca je priveden, navedeno je u saopštenju MUP-a.  

"Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo", navodi MUP. 

Prema rečiima ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, pronađena je i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, i to na imanju koje je koristio osumnjičeni. Pronađeni su i još neki predmeti koji su, kako kaže ministar, "bili deo strašnog ubistva".

Dodaje se da pripadnici MUP-a nastavljaju dalji rad na rasvetljavanju svih okolnosti krivičnog dela. 

Prema pisanju medija, privedeni je rođak porodice Đokić koji je živeo blizu njih,ali zvanične potvrde za to još nema. Navodno je reč o Goranovom rođaku koji mu je često prao kola, jer je Goran u njega imao poverenja zbog sefova koje je držao u automobilu. 

Nekoliko rođaka ubijene porodice Đokić reklo je za Euronews Srbija da nemaju informaciju policije o identitetu uhapšenog, i da su u šoku, ukoliko su tačni medijski navodi da je reč o Goranonovom rođaku. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je zajedno sa pomoćnikom direktora policije i načelnikom Policijske uprave za Grad Beograd Veselinom Milićem, u Nišu razgovarao sa pripadnicima policije koji rade na rasvetljavanju ubistva porodice Đokić. 

"Ubistvo porodice Đokić je zgadilo i uznemirilo čitavu Srbiju. Izvedeno je na profesionalan, strpljiv, metodičan način i očigledno je dugo pripremano. Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odeljenja, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspeli smo da dođemo do jednog lica za koga osnovano sumnjamo da je učestvovao u monstruoznom ubistvu porodice Đokić", izjavio je ministar. 

Kako su Đokići ubijeni i kako je izgledala potraga za telima?

Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je 2. oktobra, kada su pronađena tela porodice Đokić – Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), da su oni oteti u selu Moravac, potom ubijeni i onda odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.

Poslednji put tročlana porodica je viđena 26. septembra, a njihov nestanak je porodica prijavila dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. 

Euronews/Ljiljana Pavlović, M.S., Google maps

 

Đokići se od nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na Viberu, izjavila je medijima posle nestanka njihova rođaka.

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu. 

Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu. 

Kako su dani odmicali, a od Đokića nije bilo traga, policija je intezivirala istragu i apelovala na građane da pomognu u istrazi, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju. Objavljen je i broj registarske tablice njihovog automobila.

Policija je pretraživala okolna mesta pored kojih su, kako se pretpostavljalo, prolazili Đokići. Angažovani su pripadnici Žandarmerije, a helikopter MUP-a je nadletao područje.

M.S.

 

Pretražen je deo oko Moravskog Bujmira, koje se nalazi na nekoliko kilometara od Aleksinca, kao i okolina Moravca i okolnih sela, s posebnim fokusom na priobalje reke Južne Morave. Ronioci su pretraživali čak i Bovansko jezero.

Tela porodice su pronađena u ataru sela Moravac, u opštini Aleksinac, u šipražju, prekrivena granjem i lišćem. Prethodno je, desetak kilometara dalje, u ataru sela Tešice pronađen zapaljen automobil porodice Đokić marke "Volkswagen pasat". Upravo tim automobilom porodica Đokić uputila se u nedelju uveče ka Aleksincu. 

Direktor policije je rekao i da je policija obavila razgovore sa članovima porodice i prijateljima Đokića, kao i da su saznali da oni nisu imali nikakve sukobe i probleme. 

Iako pouzdanih informacija o motivima ubistva nema, zvaničnici policije su kao mogući motiv istakli koristoljublje. 

Komentari (0)

Srbija