Aktuelno

"Ubica imao 70 minuta da izvrši zločin i pokuša da ga prikrije": Policija radi na rasvetljavanju ubistva porodice Đokić

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/10/2021

-

11:27

"Ubica imao 70 minuta da izvrši zločin i pokuša da ga prikrije": Policija radi na rasvetljavanju ubistva porodice Đokić
Tanjug/TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, M.S., Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Tanjug/TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, M.S., Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Policija nastavlja intenzivno da radi na rasvetljavanju ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, čija su tela juče pronađena u šipražju u ataru sela Moravac u opštini Aleksinac, šest dana nakon što im se izgubio svaki trag.

Kako je jutros potvrdio direktor policije Vladimir Rebić, Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25), su ubijeni, kako se pretpostavlja, u noći između nedelje i ponedeljka, između 00.24 i 2.05 sati, odnosno kada je prvi i drugi put viđeno njihovo vozilo na delu asfaltnog puta u Moravcu.

Za sada se ne zna ko je ubica, ali direktor policije ocenjuje da je reč o dobro pripremljenom zločinu budući da je su njihova tela i vozilo spaljeni, što kako je rekao, znači da se ubica pripremao i kupio benzin kako bi spalio tela žrtava i njihovo vozilo. 

Rebić je objasnio da je put od Moravca do Tešica dug oko osam kilometara, da je loš i  da je reč o nasipu na Južnoj Moravi. Prema tome, dodao je, vožnja je trebalo da traje oko pola sata.

"Oni su na tom području proveli gotovo 100 minuta, što ukazuje da je ubica imao sigurno nekih 70 minuta da izvrši taj monstruozni zločin i da pokuša da ga prikrije", rekao je Rebić.

Tanjug/TV ZONA PLUS

 

On je potvrdio da su tela Đokića spaljena i zatrpana, što ukazuje da je tu bila četvrta osoba, ili više drugih lica.

Istakao je i da se u ovom trenutku zbog ugljenisanosti ne zna na koji su način oni ubijeni, što će pokazati obdukcija.

"Očigledno se radi o dobro pripremljenom aktu. Ko god da je to uradio, pripremio se, nabavio je i benzin da spali i vozilo i žrtve", ocenio je Rebić.

Tela pronađena u šipražju, automobil spaljen

Policija je juče u ataru sela Moravac u opštini Aleksinac, pronašla tri beživotna tela u šipražju, prekrivena granjem i lišćem. Prethodno je, desetak kilometara dalje, u ataru sela Tešice pronađen zapaljen automobil porodice Đokić marke "Volkswagen pasat". Upravo tim automobilom porodica Đokić uputila se u nedelju uveče ka Aleksincu. 

Po nalogu višeg javnog tužioca u Nišu, tela su prevezena na obdukciju, saopštio je MUP.

Potraga za porodicom Đokić trajala je od utorka kada su njihovi rođaci prijavili nestanak policiji. Njima se svaki trag gubi u noći između nedelje i ponedeljka - 26. i 27. septembra. Oni su, kako su rođaci porodice preneli medijima, nedelju proveli kod Goranove majke u selu Moravac, u čijem ataru su tela i pronađena, a u ponoć su odatle krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

Privatna arhiva

Porodica Đokić

Rodbina je posumnjala da se nešto čudno dešava jer su Goranu, Gordani i Lidiji u ponedeljak bili isključeni mobilni telefoni, na fiksni se niko nije javljao, a menjačnica, koju je Goran držao u Aleksincu, u ponedeljak nije otvorena.

Slučaj je prijavljen policiji 28. septembra i od tada se intenzivno traga za njima. U potragu su bili uključeni i helikopteri, kao i ronioci niškog odreda Žandarmerije koji su pretraživali Bovansko jezero.

Auto snimljen na kameri, Vulin: Nisu se kratali uobičajenim putem

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je juče da se porodica te noći nije ka Aleksincu kretala uobičajenim putem, odnosno nisu skrenuli na prvoj raskrsnici, već su se zaputili kontraputem.

Poslednji put ih je kamera uočila u selu Tešice, koje je na nekih osam kilometara od Moravca, i to dva sata kasnije.

Rođaci i prijatelji su tokom potrage za medije rekli da ova tročlana porodica nikada nije imala običaj da nekuda otputuje, a da se ne javi.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Kako je za 24sedam rekla rođaka porodice Verica Đokić, u nedelju uveče su i poslednji put bili aktivni na Viberu.

"Bili su kod majke na večeri u nedelju i od nje otišli oko 12 sati uveče. U ponedeljak smo ih pozvali na fiksni telefon i niko se nije javio. Onda smo ih opet zvali tri puta i niko se nije javio. Kada sam došla s posla kući pozvala sam ih na mobilni i nisu se javili. Moja ćerka je otišla do njihove radnje, ali nikog nije bilo tamo. Potom smo otišli u policiju da prijavimo njihov nestanak", rekla je Đokić.

Ona je navela da su otišli do njihovog stana, ali da je tamo sve bilo zaključano, a da automobila nije bilo ispred zgrade. 

Inače, Goran Đokić bio je vlasnik menjačnice u Aleksincu. 

Rebić: Moguće i da je ubica već napustio Srbiju

Policija intenzivno radi na utvrđivanju okolnosti slučaja koji je potresao Srbiju. Za počiniocem ili počiniocima se traga. 

Direktor policije je danas, međutim, istakao i da je, s obzirom na to koliko je vremena pošlo, moguće i da je ubica već napustio Srbiju.

Komentari (0)

Srbija