Društvo

I dalje se traga za porodicom iz Aleksinca: Rodbina u šoku, kažu da su se uvek javljali, ronioci pretražuju jezero

Komentari

Autor: Euronews Srbija, 24sedam, Blic, Tanjug

30/09/2021

-

19:20

I dalje se traga za porodicom iz Aleksinca: Rodbina u šoku, kažu da su se uvek javljali, ronioci pretražuju jezero
I dalje se traga za porodicom iz Aleksinca: Rodbina u šoku, kažu da su se uvek javljali, ronioci pretražuju jezero - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Slučaj nestale porodice iz Aleksinca, čiji je nestanak prijavljen juče, još uvek izaziva pažnju javnosti. Pripadnici MUP-a u Nišu i Aleksincu intenzivno tragaju za Goranom Đokićem (57), njegovom suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25). Rodbina i prijatelji su zabrinuti i navode da nisu imali običaj da negde otputuju, a da se ne jave. 

Niški odred Žandarmerije pretražuje Bovansko jezero i okolinu u okviru, rečeno je Tanjugu u Žandarmeriji. Navode i da pretražuju sve terene gde se kretala porodica.

Već dva dana o porodici Đokić "nema ni traga ni glasa". Rođaci i prijatelji su zabirnuti, a kako su za medije rekli, ova tročlana porodica nikada nije imala običaj da nekuda otputuje, a da se ne javi.

Kako su rekli, sada im preostaje da se nadaju da će ih uskoro policija ili neko od prolaznika naći žive i zdrave i da će priča dobiti srećan kraj.

Podsetimo, Goran, Goradana i njihova ćerka Lidija, nestali su u nedelju 26. septembra nekoliko minuta posle ponoći. Mediji navode da su im telefoni od tad nedostupni, kao i da do kuće nisu stigli.

Novica Aritonović, rođeni brat nestale Gordane Đokić, rekao je za Blic da se njegovoj sestri sa porodicom prilikom povratka iz Moravca izgubio svaki trag na potezu od Moravskog mosta ka gradu i da strahuje da ih je možda neko presreo.

"Čuo sam se u nedelju sa sestrom, mi smo išli na neku svadbu porodičnu, a oni kod Goranove majke u Moravac da prave zimnicu. Sve je bilo u redu u tom razgovoru. Krenuli su oko ponoći iz Moravca i poslednji put su ih kamere snimile kod auto-perionice na izlazu iz Žitkovca. Trag im se gubi negde između Moravskog mosta i grada. Ne znam šta se desilo, mogu samo da pričam na glas i nagađam da su presretnuti negde i da je neko pod pretnjom i prisilom odvezao auto negde. Nema šanse da su otputovali negde, jer je u stanu policija koja je obila vrata pronašla ličnu kartu i novčanik moje sestre", rekao je Aritonović za "Blic".

On dodaje da je nestanak prijavljen policiji u utorak nakon što menjačnica ni tog dana nije bila otvorena.

Stvari u stanu nedirnute, automobil nije tu, neaktivni na Viberu

U nedelju su, kako je za 24sedam rekla rođaka porodice Verica Đokić, poslednji put bili aktivni na Viberu.

"Bili su kod majke na večeri u nedelju i od nje otišli oko 12 sati uveče. U ponedeljak smo ih pozvali na fiksni telefon i niko se nije javio. Onda smo ih opet zvali tri puta i niko se nije javio. Kada sam došla s posla kući pozvala sam ih na mobilni i nisu se javili. Moja ćerka je otišla do njihove radnje, ali nikog nije bilo tamo. Potom smo otišli u policiju da prijavimo njihov nestanak", kaže Đokić.

"Bili smo do njihovog stana i tamo je sve zaključano, a kola nema. Nemamo nikakvu predstavu o tome šta bi moglo biti u pitanju, nisu pominjali da će ići na letovanje ili bilo gde drugde. Čak i da jesu otišli, čudno je da se ne jave", dodaje ona.

Zoran Stojković, koji je kum brata Gorana Đokića rekao je za Blic da porodica nije imala običaj da negde otputuje i da se ne javi, kao i da su zbog toga njihovi rođaci jako zabrinuti.

"Isključeno je da negde ode da se ne javlja, išao je sa porodicom za vikend, uvek se javljao. Ne znam da li je imao neki motiv da nestane. U šoku sam, apsolutno ne znam ništa, to je sve iznenađujuće za sve nas. Brinem, strahujem da im se nešto desilo, možda i ono najgore", rekao je Stojković.

Kako Aritonović kaže, njih je poslednji put kamera snimila kod perionice, kada je njihov automobil prošao tu u nedelju. 

"Ne znamo da li su uopše stigli do stana, jer im se nakon toga gubi svaki trag", rekao je on, dodajući da ih najviše brine što se do sada nisu javili bar nekom od članova familije.

Sa druge strane, Žonić Gradan, komšija i Goranov rođak kaže za 24sedam da komšije strahuju da su porodicu oteli.

"Dobro su živeli i slagali se. Čuo sam da je bio kod majke u nedelju. Razgovarali smo pre mesec dana. Prilično me je iznenadilo kada sam čuo da su nestali. Žao mi je, razmišljamo šta je moglo da im se desi", naveo je Gradan.

Iz MUP-a za Euronews Srbija navode da potraga za nestalom porodicom Đokić i dalje traje i mole građane da se, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju obrate najbližoj policijskoj stanici ili na telefon 192 i 018/522-982.

Komentari (0)

Srbija