Aktuelno

Šesti dan potrage za porodicom Đokić: Policija ispituje tragove na pronađenom zapaljenom automobilu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/10/2021

-

09:57

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Policija i dalje intenzivno traga za tročlanom porodicom Đokić iz Aleksinca, od kako je u utorak prijavljen njihov nestanak. I dalje niko ne zna šta se dogodilo sa Goranom, Gordanom i njihovom ćerkom Lidijom, nakon što su u nedelju iz sela Moravac krenuli za Aleksinac.

Rođaci nestale porodice potvrdili su za Euronews Srbija da je kod mosta u ataru sela Tešica, prema Trnavi, desno od puta pored Morave, pronađen zapaljen auto marke "pasat".  Sumnja se da ovaj auto pripada nestaloj porodici Đokić za kojom se traga već šesti dan.

Đokići su u večeri nestanka bili u crnom pasatu registarske oznake AL028AI.

Automobil je policija pronašla na nepristupačnom terenu i blokirala područje kako ne bi došlo do uništavanja dokaza. Policija ne dozvoljava pristup mestu na kome je pronađen automobil, javila je dopisnica Euronews Srbija. Uviđaj se odvija na atarskom putu koji vodi kroz šumu, oko kilometar od puta Tešica -Trnava.

Euronews Srbija

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova od srede intenzivno traga za porodicom, a potrazi su anagažovani i helikopteri MUP-a.

Niški odred Žandarmerije pretraživao je Bovansko jezero i okolinu u četvrtak, a u petak je nastavljena potraga i u svim delovima gde se porodica kretala. Tokom dana je pretraživana i oblast oko Moravskog Bujmira.

Vulin: Telefoni su im isključeni u istoj sekundi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin jutros je rekao da pripadnici MUP-a i dalje intenzivno tragaju za porodicom Đokić.

"Digli smo helikoptere, pretražili smo njihov stan, tražimo ih i dalje, tražili smo da li je negde ostavljen automobil", rekao je Vulin.

On je istakao da će se potraga nastaviti sve do bilo kakvog ishoda.

"Tražićemo ih sve dok ih ne pronađemo, da li njih, da li njihova tela", izjavio je Vulin za TV Pink.

„Nestali su u jednoj sekundi, u istom sekundu su im isključeni telefoni“, rekao je Vulin, navodeći da su angažovali helikopteri i da su ronioci petražili jezero, ali nije ništa nađeno.

Kako je objasnio, do sada je utvrđeno da u ovoj porodici nijie bilo prijava porodičnog nasilja, niti bilo kakvih problema.

"Oni su dobrostojeća porodica, držali su menjačnicu, nisu umali dugove, nismo do sada našli nešto što bi nas uputilo na nekoga", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

On je još jednom pozvao građane da, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju koja bi bila značajna za ovaj slučaj, da to jave pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Privatna arhiva

 

Poslednji put viđeni 26. septembra

Kako je MUP ranije saopštio, porodica Đokić je poslednji put viđena 26. septembra u selu Žitkovac, opština Aleksinac, odakle su se svojim automobilom "folksvagenom pasat" crne boje aleksinačkih registarskih oznaka AL 028 - AI uputili ka Aleksincu.

Ministar unutrašnjih poslova govorio je i o čudnoj situaciji o kretanju porodice.

On je potvrdio pisanje medija da se porodica te noći nije ka Aleksincu kretala uobičajenim putem, odnosno nisu skrenuli na prvoj raskrsnici, već su se zaputili kontraputem. Poslednji put ih je kamera uočila u selu Tešice, koje je na nekih osam kilometara od Moravca, i to dva sata kasnije.

Kamera ih je tada snimila kod sela Tešica.

Takođe, ministar je naveo da su kod sebe telefone imali nestali Goran i Lidija, ali da su oba broja isključena u tri sata ujutru.

Zabrinuta porodica u utorak je prijavila njihov nestanak, a od srede traje opsežna potraga za njima. Rođaci i prijatelji su zabrinuti, a kako su za medije rekli, ova tročlana porodica nikada nije imala običaj da nekuda otputuje, a da se ne javi.

Policija moli građane da se, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o ovoj porodici obrate najbližoj policijskoj stanici ili na telefon 192 i 018/522-982.

Brat nestale Gordane: Kamere ih snimile na izlazu kod Žitkovca

Novica Aritonović, rođeni brat nestale Gordane Đokić, rekao je za Blic da se njegovoj sestri sa porodicom prilikom povratka iz Moravca izgubio svaki trag na potezu od Moravskog mosta ka gradu i da strahuje da ih je možda neko presreo.

"Čuo sam se u nedelju sa sestrom, mi smo išli na neku svadbu porodičnu, a oni kod Goranove majke u Moravac da prave zimnicu. Sve je bilo u redu u tom razgovoru. Krenuli su oko ponoći iz Moravca i poslednji put su ih kamere snimile kod auto-perionice na izlazu iz Žitkovca", rekao je on.

"Trag im se gubi negde između Moravskog mosta i grada. Ne znam šta se desilo, mogu samo da pričam na glas i nagađam da su presretnuti negde i da je neko pod pretnjom i prisilom odvezao auto negde. Nema šanse da su otputovali negde, jer je u stanu policija koja je obila vrata pronašla ličnu kartu i novčanik moje sestre", rekao je Aritonović.

Komentari (0)

Srbija