Aktuelno

Žandarmerija, helikopteri i kvadovi tragaju za nestalom porodicom iz Aleksinca, pet dana ni traga ni glasa od Đokića

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Blic, Tanjug, 24sedam.rs

01/10/2021

-

14:03

Žandarmerija, helikopteri i kvadovi tragaju za nestalom porodicom iz Aleksinca, pet dana ni traga ni glasa od Đokića
Prinstscreen YouTube/24 sedam TV, Privatna arhiva - Copyright Prinstscreen YouTube/24 sedam TV, Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Ni peti dan od nestanka porodice iz Aleksinca nije jasno šta se dogodilo sa Đokićima – Goranom (57), njegovom suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25). Potraga za njima nastavljena je i danas, potvrđeno je za Euronews Srbija iz MUP-a Srbije.

I u MUP-u i iz niške policije kažu za naš portal da je policija nastavila potragu, ali detalje nisu želeli da otkrivaju kako istraga ne bi bila ugrožena. Kako je Tanjugu rečeno, potragu je nastavila

Žandarmerija je na terenima na kojim se kretala porodica, koju kamere nisu snimile, sem u perionici. Policijsku akciju prati i helikopter MUP-a Srbije koji nadleće celo područje.

Pripadnici niškog odreda Žandarmerije uključili su se u potragu u četvrtak, a sada su angažovani vatrogasci, helikopteri, kvadovi, prenosi portal 24sedam.rs.

Žandarmerija peške pretražuje deo oko Južne Morave, tačnije mesto oko Moravskog Bujmira, koje se nalazi na nekoliko kilometara od Aleksinca, prenosi Blic. Timovi Žandarmerije, kako se navodi, pretražuju okolinu Moravca i okolnih sela, s posebnim fokusom na priobalje reke Južne Morave.

Policija pretražila i stan porodice Đokić

Manje grupe Žandarmerije su raspoređene i do same reke, ali pregledaju i okolne šumarke, polja, vrbake, kukuruzišta u nadi da će biti pronađen neki trag koji bi ukazao gde su Đokići. Tokom jučerašnjeg dana policija je pretražila i njihov stan u nadi da će naći neke tragove, ali ništa ne ukazuje da su Đokići otputovali.

Podsetimo, Đokići su poslednji put viđeni u nedelju, kada su iz sela Moravac, gde su bili kod Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca gde žive. Njihov "folksvagen pasat" crne boje snimila je nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu i od tog trenutka, i vozilo i tročlana porodica kao da je u zemlju propala.  

Zabrinuta porodica u utorak je prijavila njihov nestanak, i već tri dana traje opsežna potraga za njima. Rođaci i prijatelji su zabirnuti, a kako su za medije rekli, ova tročlana porodica nikada nije imala običaj da nekuda otputuje, a da se ne javi.

Šta kaže rodbina?

Novica Aritonović, rođeni brat nestale Gordane Đokić, rekao je za Blic da se njegovoj sestri sa porodicom prilikom povratka iz Moravca izgubio svaki trag na potezu od Moravskog mosta ka gradu i da strahuje da ih je možda neko presreo.

"Čuo sam se u nedelju sa sestrom, mi smo išli na neku svadbu porodičnu, a oni kod Goranove majke u Moravac da prave zimnicu. Sve je bilo u redu u tom razgovoru. Krenuli su oko ponoći iz Moravca i poslednji put su ih kamere snimile kod auto-perionice na izlazu iz Žitkovca", rekao je on, te dodao:

"Trag im se gubi negde između Moravskog mosta i grada. Ne znam šta se desilo, mogu samo da pričam na glas i nagađam da su presretnuti negde i da je neko pod pretnjom i prisilom odvezao auto negde. Nema šanse da su otputovali negde, jer je u stanu policija koja je obila vrata pronašla ličnu kartu i novčanik moje sestre", rekao je Aritonović.

On dodaje da je nestanak prijavljen policiji u utorak nakon što menjačnica ni tog dana nije bila otvorena.

Ronioci Žandarmerije su juče, podsetimo, pretraživali i Bovansko jezero.

Policija moli građane da se, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o ovoj porodici obrate najbližoj policijskoj stanici ili na telefon 192 i 018/522-982.

Komentari (0)

Srbija