Aktuelno

Tragičan epilog potrage za porodicom Đokić: Policija pronašla tri tela, pre toga otkriven zapaljen automobil

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/10/2021

-

16:22

Tragičan epilog potrage za porodicom Đokić: Policija pronašla tri tela, pre toga otkriven zapaljen automobil
Tragičan epilog potrage za porodicom Đokić: Policija pronašla tri tela, pre toga otkriven zapaljen automobil - Copyright TANJUG/ TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, Euronews Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivnom pretragom terena danas su, u ataru sela Moravac, opština Aleksinac, pronašli tri beživotna tela. Sumnja se da se radi o tročlanoj porodici Đokić čiji je nestanak prijavljen 28. septembra.

Po nalogu višeg javnog tužioca u Nišu, tela su prevezena na obdukciju, saopštio je MUP.

U selo Moravac, na mesto koje je blokirala policija, nešto posle 16 sati stiglo je vozilo pogrebnog preduzeća. Kako javlja reporter Euronews Srbija, mesto nesreće obišao je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Nakon potrage koja je trajala šest dana, policija je jutros najpre pronašla zapaljeni automobil marke "Volksvagen pasat", koji je pripadao porodici Đokić, a potom su pronađena i tela.

Euronews Srbija

Podsetimo, porodica Đokić je poslednji put viđena 26. septembra u selu Žitkovac u opštini Aleksinac, odakle su krenuli svojim automobilom "folksvagenom pasat".

U utorak je prijavljen njihov nestanak, nakon čega je pokrenuta intenzivna potraga, u koju su bili uključeni i helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova govorio je i o čudnoj situaciji o kretanju porodice.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

On je potvrdio pisanje medija da se porodica te noći nije ka Aleksincu kretala uobičajenim putem, odnosno nisu skrenuli na prvoj raskrsnici, već su se zaputili kontraputem.

Poslednji put ih je kamera uočila u selu Tešice, koje je na nekih osam kilometara od Moravca, i to dva sata kasnije.

Slučaj nestale porodice izazvao veliku pažnju javnosti, porodica u šoku

Rođaci i prijatelji su tokom potrage za medije rekli da ova tročlana porodica nikada nije imala običaj da nekuda otputuje, a da se ne javi.

Novica Aritonović, rođeni brat nestale Gordane Đokić, rekao je za Blic da se njegovoj sestri sa porodicom prilikom povratka iz Moravca izgubio svaki trag na potezu od Moravskog mosta ka gradu i da strahuje da ih je možda neko presreo.

"Čuo sam se u nedelju sa sestrom, mi smo išli na neku svadbu porodičnu, a oni kod Goranove majke u Moravac da prave zimnicu. Sve je bilo u redu u tom razgovoru. Krenuli su oko ponoći iz Moravca i poslednji put su ih kamere snimile kod auto-perionice na izlazu iz Žitkovca. Trag im se gubi negde između Moravskog mosta i grada. Ne znam šta se desilo, mogu samo da pričam na glas i nagađam da su presretnuti negde i da je neko pod pretnjom i prisilom odvezao auto negde. Nema šanse da su otputovali negde, jer je u stanu policija koja je obila vrata pronašla ličnu kartu i novčanik moje sestre", rekao je Aritonović za "Blic".

On dodaje da je nestanak prijavljen policiji u utorak nakon što menjačnica ni tog dana nije bila otvorena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija