Aktuelno

Carinici zaplenili ruže i hrizanteme - uvoznik prijavio 19.500 komada saksijskog i rezanog cveća, a uvezao pet puta više

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/11/2021

-

12:12

Carinici zaplenili ruže i hrizanteme - uvoznik prijavio 19.500 komada saksijskog i rezanog cveća, a uvezao pet puta više
Uprava Carina - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su juče prilikom kontrole jednog javnog carinskog skladišta u Beogradu zaplenili gotovo 100.000 ruža i drugog, rezanog i saksijskog cveća iz Holandije. Prekršaj je otkriven prilikom dvodnevne kontrole robe prijavljene za carinjenje, kada se ispostavilo da je uvoznik iz Beograda prijavio tek jednu petinu cveća, koju su carinici zatekli u pomenutom prostoru.

Prema priloženoj dokumentaciji za carinjenje je prijavljeno svega 19.500 ruža i hrizantema, vrednosti nešto više od 3.000 evra, da bi fizičkom kontrolom bio pronađen takozvani "višak robe", odnosno oko 100.000 komada neprijavljenog rezanog i saksijskog cveća, čija će vrednost tek biti utvrđena, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Uprava Carina

 

Protiv uvoznika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja neprijavljene ruže, hrizanteme i drugo rezano i saksijsko cveće biti privremeno zadržani.

Preporuka za vas

Neobična zaplena na aerodromu Nikola Tesla - u prtljagu putnika iz Beča slika Paje Jovanovića i račun za nju

Komentari (0)

Srbija