Aktuelno

Treća žrtva saobraćajne nesreće kod Pirota: Preminuo maloletni povređeni migrant

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/11/2021

-

12:13

Treća žrtva saobraćajne nesreće kod Pirota: Preminuo maloletni povređeni migrant
Treća žrtva saobraćajne nesreće kod Pirota: Preminuo maloletni povređeni migrant - Copyright Tanjug/ Aleksandar Ćirić

veličina teksta

Aa Aa

U KC Niš danas je preminuo još jedan migrant koji je zadobio teške povrede u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu dogodile na pružnom prelazu u pirotskom naslju Radim Do, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Do nesreće je došlo kada se prevrnuo kombi pun ilegalnih migranata - 22 osobe. Na licu mesta poginula su dva migranta, a ostali su zbrinuti u bolnicu u Pirotu. Jedan teže povređeni mladić transportovani za Niš gde je danas umro.

Vozač kombija je  prema saznanjima sajta Euronews Srbija nakon nesreće pobegao sa lica mesta, ali je pronađen i priveden. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su D.M. (1982) iz Beograda zbog  sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Kako se saopštilo Ministarstvo, on se tereti da je kombi vozilom beogradskih registarskih tablica, u nameri da izbegne policijsku kontrolu, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i kod pružnog prelaza udario u stub sa svetlosnom signalizacijom, usled čega se vozilo okrenulo na krov.

U putničkom vozilu marke "opel", kojim je upravljao, nalazila su se 22 lica, za koje je ustanovljeno da su iregularni migranti. Dva lica ovom prilikom su izgubila život, a četiri lica su teže povređena. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, predat tužilaštvu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija