Aktuelno

Nišliji sedam godina zatvora zbog nesreće u kojoj je poginula Jovana Petković

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/11/2021

-

15:13

Nišliji sedam godina zatvora zbog nesreće u kojoj je poginula Jovana Petković
Pravda za Jovanu - Copyright Marko Smiljković

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Nišu doneo je danas prvostepenu presudu kojom je Nišlija Mladen Gigić (21) osuđen na sedam godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On je 21. novembra prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Jovana Petković (25). Njemu je zabranjeno i upravljanje vozilom na pet godina. Na presudu obe strane imaju pravo žalbe.

Gigiću je danas odmah po izricanju presude ukinut kućni pritvor. Porodica nastradale Jovane nazadovoljna je presudom.

Gagić je osuđen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer je tog dana vozilom "folksvagen golf" prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici i brzinom od 101 km/h udario u "bmw" kojim je upravljala Petkovićeva. Tokom procesa je utvrđeno i da je Gigić u trenutku nesreće imao 1,38 promila alkohola u krvi i da zbog toga nije bio sposoban za vožnju.

Automobil devojke je od siline udarca prešao preko razdelnog ostrva, ona je zadobila teške telesne povrede od kojih je preminula u niškoj bolnici posle osam dana. Gigić se tokom suđenja branio navodnom tehničkom neispravnošću vozila.

"Presuda je stamotna i mislim da je pokazala da mlad život u Srbiji ne vredi ništa. Ovo nije primerena kazna. Slučaj se odugovlači godinu dana. Okrivljeni je dobio nanogicu i kućni pritvor", rekao je brat nastradale Jovane, Miljan Petković novinarima.

Inače porodica i prijatelji Jovane Petković (25) iz Vladičinog Hana, protestovali su u septembru ispred zgrade Višeg suda u Nišu, nezadovoljni što je optuženi pušten da se u nastavku postupka brani iz kućnog pritvora i što se odugovlači sa suđenjem.

Nesreća je dogodila 21. novembra prošle godine na uglu Bulevara Nemanjića i ulice Pariske komune.

 

Komentari (0)

Srbija