Aktuelno

Zastrašujući snimak porodičnog nasilja u Leskovcu, Tužilaštvo: Krivična prijava protiv majke koja je tukla decu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/11/2021

-

15:47

Zastrašujući snimak porodičnog nasilja u Leskovcu, Tužilaštvo: Krivična prijava protiv majke koja je tukla decu
Zastrašujući snimak porodičnog nasilja u Leskovcu, Tužilaštvo: Krivična prijava protiv majke koja je tukla decu - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Zastrašujući snimak nasilja na kome se vidi kako majka iz Leskovca fizički zlostavlja dvoje dece uznemirio je javnost nakon što su danas u medijima objavljeni fotografski isečci i navodi o ovom alarmantnom slučaju na jugu Srbije, a u Centru za socijalni rad u Leskovcu za Euronews Srbija potvrđuju da su upoznati sa slučajem i navode da je protiv majke podneta krivična prijava. 

I u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, potvrdili su za Euronews Srbija da je krivična prijava podneta, dok su nam iz MUP-a u ovom gradu rekli da je suprug bio taj koji je prijavio suprugu 5. novembra.

"Protiv majke je podneta krivična prijava zbog nasilja u porodici. Dalja istaga je u toku, a Tužilaštvo ispituje sve okolnosti ovog slučaja", rečeno je za Euronews Srbija u toj instituciji.

Detalji sa snimka uznemirujuće sadržine pojavili su se danas u javnosti, a kako navodi leskovački portal JuGmedia, žrtve porodičnog nasilja su dečak i devojčica starosti od četiri i šest godina.

Direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Predrag Momčilović potvrdio je za Euronews Srbija da su upoznati sa slučajem porodičnog nasilja i dodao da je, kako je naveo, otac dece ovoj ustanovi prijavio svoju suprugu.

Kako je rekao, o slučaju su obavešteni su MUP i Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu.

"Porodica od ranije nije bila poznata našoj ustanovi. Pre nešto manje od mesec dana on je došao kod nas i prijavio slučaj. Centar za socijalni rad je postupio u skladu sa nadležnostima naše institucije. Obavešteni su MUP i Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu o svemu i koliko nam je poznato postipili su po službenoj dužnosti", rekao je Momčilović.

Kako je rekao deca su, po službenoj dužnosti, dodeljena ocu.

"Protiv majke je podneta krivična prijava", dodao je Momčilović u izjavi za Euronews Srbija.

Snimak, koji je uznemirio javnost, nastao je u stanu i na njemu se vidi da je majka koja u više navrata fizički nasrće najpre na devojčicu, a zatim i na dečaka. Ona je, kako se vidi na snimku, nekoliko puta udarila devojčicu, koja je krenula da izađe iz prostorije u kojoj se nasilje i dogodilo, a zatim i dečaka. Zastrašujuće fizično nasilje se, kako se vidi na snimku, nastavilo i nakon što se devojčica vratila u sobu, nakon čega su oba deteta, uz njenu pratnju, prešla u drugu prostoriju. 

Komentari (0)

Srbija