Aktuelno

Uhapšen preduzetnik iz Subotice, sumnja se da je proneverio više od 12 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2021

-

15:31

Uhapšen preduzetnik iz Subotice, sumnja se da je proneverio više od 12 miliona dinara
Uhapšen preduzetnik iz Subotice, sumnja se da je proneverio više od 12 miliona dinara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Inspektori Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su vlasnika preduzetničke radnje iz Subotice, zbog sumnje da je utajom poreza oštetio budzet Srbije za više od 12,6 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava.

Subotičanin se tereti da je, od oktobra 2018. do novembra 2021. godine, izvršio poresku utaju, poresku prevaru u vezi sa PDV i ugrožavanje naplate poreza i poreske kontrole.

On je, objašnjavaju, prodao i poklonio opremu i repromaterijal u ukupnoj vrednosti od preko 15 miliona dinara, bez evidentiranja u poslovnim knjigama preduzetničke radnje. Osumnjičeni je na taj način, dodaju, izbegao plaćanje PDV od preko 3 miliona dinara.

U saopštenju se dodaje da je na osnovu fiktivnog poslovnog odnosa sa dobavljačima, on podnosio, kako navode, lažne poreske prijave i tako ostvario pravo na neosnovan povraćaj PDV od 9,6 miliona dinara.

Iz Policijske uprave ističu da je tokom provere poslovanja, osumnjičeni učinio nedostupnim dokumentaciju i poslovne knjige, kako bi, tvrde, sakrio predmete poreske kontrole i ugrozio naplatu poreza. Posle mere zadržavanja do 48 časova i uz krivičnu prijavu, on će biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Komentari (0)

Srbija