Aktuelno

Uprava carina zaplenila 60.000 evra koje putnici nisu prijavili

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2021

-

16:03

Uprava carina zaplenila 60.000 evra koje putnici nisu prijavili
Uprava carina zaplenila 60.000 evra koje putnici nisu prijavili - Copyright Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Uprava carine je nedavno sprečila dva pokušaja putnika da prenesu nedozvoljenu količinu deviznog novca preko granice, navodi se u današnjem saopštenju.

Oba slučaja dogodila su se 29. novembra. U prvom, zaplenjeno je oko 25.000 evra, koje su dvojica putnika propustila da prijave prilikom ulazne kontrole na Horgošu, a reč je o državljaninu Izraela koji je kao suvozač putovao automobilom BMW moldavske registracije. Automobilom je upravljao državljanin Bugarske, a kretali su se putem od Mađarske ka Bugarskoj.

Oni su uveravali carinike da kod sebe imaju dozvoljeni iznos novca, ali je ubrzo u suvozačevoj jakni pronađeno 15.000 evra, a potom je i u rancu koji se nalazio između prednjih sedišta otkriveno gotovo 30.000 evra. Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, dok je ostatatak novca zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred sudom.

U drugom slučaju, na kontrolnom punktu Merdare zadržano je nešto više od 10.000 britanskih funti. Kod albanskog državljanina koji je automobilom "audi" britanskih registarskih oznaka putovao iz Engleske ka Albaniji, u torbici koju je nosio oko struka pronađeno gotovo 19.000 neprijavljenih funti.

Kako putnik nije imao potvrdu da je prijavio novac na ulasku u zemlju, vraćen mu je dozvoljeni iznos u protivvredosti od 10.000 evra, dok je ostatatak zadržan do okončanja postupka.

Komentari (0)

Srbija