Aktuelno

"Ni kriv, ni dužan sam dobio batine": Konobar pretučen u Zrenjaninu, tražio da se poštuju epidemijske mere

Komentari

Autor: RTS

03/12/2021

-

17:33

"Ni kriv, ni dužan sam dobio batine": Konobar pretučen u Zrenjaninu, tražio da se poštuju epidemijske mere
Veljko Žegarac - Copyright Prinskrin/Youtube/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Porodična proslava u jednom zrenjaninskom lokalu pretvorila se u nasilje. Dva gosta pretukla su konobara zato što je insistirao da se gosti raziđu u 20 časova i poštuju propise u vezi sa koronavirusom. Slučaj je prijavljen policiji i tužilaštvu.

Kada je upozorio goste da se raziđu pre početka važenja kovid propusnica, 19-godišnji Veljko Žegarac iz sela Klek je pretučen. Proveo je zbog toga u bolnici u Zrenjaninu šest prethodnih dana.

"Konstatovali su mi povrede vrata i grudnog koša najviše. Nisam mogao da gutam i da pokrećem vrat. Jako mi je loš osećaj zato što sam nedužan stradao. Ni kriv, ni dužan sam dobio batine", kaže Veljko Žegarac.

Veljko navodi da je radio kao konobar, a ne kovid redar, da su ga tukli u lokalu i van njega, te da je pao u nesvest i da je sa teškom mukom došao kući, gde su ga dočekali ukućani i pružili mu pomoć.

"Strašno je izgledao: krvav, košulja oko vrata, sav malaksao. Ne može da stoji na nogama. Mati ga je brzo spakovala u kola i odvezla u bolnicu", priča Brane Golubov, deda pretučenog konobara.

Zrenjaninska policija je saopštila da je zbog nasilničkog ponašanja privela oca i sina, Ž. S. (55) i M. S. (21).

Tužilac je posle saslužanja predložio da im se odredi pritvor. Terete se da su osim na konobara, nasrnuli na još dvoje zaposlenih i jednog gosta lokala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija