Aktuelno

Vesić: Zbog najavljenih blokada Grada komunalne službe u pripravnosti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/12/2021

-

13:23

Vesić: Zbog najavljenih blokada Grada komunalne službe u pripravnosti
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Zbog najavljenih blokada u Beogradu sve komunalne službe su u pripravnosti kako bi se pružila maksimalna usluga Beograđanima, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je za Tanjug rekao da se Grad Beograd pripremio za najavljene blokade iako komunalne službe neće moći da funkcionišu punim kapacitetom, dodajući da se na ulicama Beograda trenutno nalazi 1.098 vozila javnog prevoza.

"Od toga je na ulicama 876 autobusa, a u jutarnjem i popodnevnom spicu imaćemo ukupno 1.138 vozila", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je na ulicama i 109 vozila JKP "Gradska čistoća", sa više od 300 radnika koji odnose smeće. Naveo je i da trenutno u JKP "Beogradske elektrane" dežura 25 ekipa, kao i 20 ekipa u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", te da su u pripravnosti za rešavanje problema građana.

Apel građanima da izbegavaju mesta gde su najavljene blokade

Vesić je pozvao sve građane Beograda da komunalne probleme prijave na brojeve telefona 0800 110011 i 011 3090007 i uputio izvinjenje svim građanima što komunalne službe neće moći da funkcionišu punim kapacitetom zbog najavljenog zastoja.

"Kad nam građani budu prijavili da postoje određeni komunalni problemi mi ćemo pokušati da organizujemo naše službe da zaobilazeći blokade dođu i rešavaju te probleme i na taj način ćemo se truditi da pružimo maksimalnu uslugu", kazao je Vesić.

Apelovao je na građane da danas izbegavaju mesta na kojima su najavljene blokade kako ne bi doveli sebe u situaciju da više sati čekaju, te da ukoliko se nađu u koloni, kako kaže, ne nasedaju na provokacije i ne ulaze u incidente.

"Neka izbegavaju mesta na kojima su najavljene blokade kako ne bi doveli sebe u situaciju da čekaju u koloni jer je neko bahat i misli da može da radi šta hoće, jer oni koji blokiraju puteve žele incidente", kazao je on.

Dodao je i da svako ima pravo na svoje političko mišljenje i da izrazi protest, ali tako da se time ne ugrožavaju prava drugih ljudi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija