Aktuelno

Detalji napada na Karaburmi: Pored posekotina i hematoma, vozač GSP zadobio i ujede po telu

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2021

-

14:54

Detalji napada na Karaburmi: Pored posekotina i hematoma, vozač GSP zadobio i ujede po telu
Detalji napada na Karaburmi: Pored posekotina i hematoma, vozač GSP zadobio i ujede po telu - Copyright Tanjug/Edib Tahirović

veličina teksta

Aa Aa

Vozači Gradskog saobraćajnog preduzeća, koji su prošle noći pretučeni na Karaburmi, pored posekotina i hematoma, zadobili su i ujede po telu.

Incident se dogodio u petak oko 20 sati na stajalištu u ulici Vojvode Micka na Karaburmi, kada je grupa od tri mladića i jedne devojke pretukla dvojicu vozača sa linije 23, navodi se u saopštenju JKP GSP "Beograd".

Napadači su najpre sa spoljne strane dok je autobus stajao na stajalištu odvrnuli vazdušni ventil na vratima. Kako vozač nije mogao da zatvori vrata, izašao je da proveri stanje ventila, kada ga je grupa napala i udarajući ga po glavi i telu oborila na zemlju, dodaje se u saopštenju i iznose detalji napada na vozače na Karaburmi.

"Ubrzo je u stanicu stiglo još jedno vozilo sa linije 23. Vozač tog autobusa je, videvši šta se dešava, izašao sa namerom da pomogne kolegi i pozove policiju. Međutim grupa nasilnika se obrušila i na njega, te je on od udaranja i šutiranja zadobio povrede. Nasilnici su udarali i šutirali dvojicu vozača u stajalištu i pre dolaska policije su se razbežali. Vozači su kolima hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar gde su pregledani i, pored posekotina i hematoma, jednom od njih su nađeni i ujedi po telu", ističe se u saopštenju.

Za 11 meseci 63 napada na vozače autobusa

Kako se navodi, uprkos uvođenju videonadzora i panik tastera u vozilima javnog prevoza, nasilje, kako verbalno, tako i fizičko od strane putnika i drugih učesnika u saobraćaju ne jenjava.

Statistika je poražavajuća, jer je za 11 meseci 2021. godine, zabeleženo 63 napada na vozače što je više od broja napada zabeleženih tokom cele 2015 godine (62).


JKP GSP "Beograd" apeluje na korisnike javnog prevoza i sve učesnike u saobraćaju da imaju u vidu da svako ometanje i napad na vozače javnog predoza narušava, kako bezbednost putnika, tako i opštu bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija