Aktuelno

U Beogradu priveden još jedan učesnik tuče kod Gazele tokom subotnjih protesta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/12/2021

-

15:43

U Beogradu priveden još jedan učesnik tuče kod Gazele tokom subotnjih protesta
U Beogradu priveden još jedan učesnik tuče kod Gazele tokom subotnjih protesta - Copyright Euronews/Nataša Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Beogradu privela je još jednog muškarca zbog napada kod Sava centra u subotu, saopštio je MUP.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu priveli su i drugog muškarca koji je u subotu, tokom nezakonitih protesta, napao 46-godišnjaka u blizini Sava centra", navodi se u saopštenju.

On se tereti da je oštećenog udario drvenim transparentom u glavu i tako mu naneo laku telesnu povredu. Protiv osumnjičenog će, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda, biti podneta krivična prijava Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, beogradska policija juče je identifikovala i privela prvog učesnika protesta na blokadi kod Sava centra koji je učestvovao u tuči na Gazeli. Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, protiv njega će biti podneta prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, potvrđeno je za Euronews Srbija u MUP.

Incident se dogodio na samom kraju blokade auto-puta kod Sava centra, kada je došlo je do tuče između demonstranata i vozača koji je pokušao da prođe kroz blokadu. Prema snimcima ovog incidenta, vidi se da vozač pokušava da prođe kroz blokadu nakon čega izlazi iz automobila i gura jednog od mladića okupljenih na blokadi. Potom, jedan od demonstranata prilazi vozaču udara ga u glavu i razbijaju mu staklo na vozačevoj strani automobila, dok ga drugi transparentom u dva navrata udara u glavu.

Vozač se na trenutak vraća u automobil, dok mu okupljeni viču da produži i nastavi svoj put napred. On, međutim, opet nakratko izlazi iz vozila, a posle upozorenja okupljenih da bi "nekoga mogao da udari automobilom", vraća se u vozilo i nastavlja put dalje. 

Dve osobe privedene u Nišu

Takođe, policija je u Nišu uhapsila J.A. (27) i I.S.(51) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

J.A. se sumnjiči da se juče, u Ulici Vojvode Mišića, verbalno sukobio sa vozačem automobila koji se kretao kolovozom i kome nije dozvolio da prođe, a zatim ga rukom udario u glavu. Policija je uhapsila i I.S. koji se sumnjiči da se u Bulevaru Nemanjića na isti način sukobio sa drugim vozačem i takođe, rukom ga udario u glavu, navodi se u saopštenju.

Policija u NIšu će podneti i krivičnu prijavu protiv dvadesetšestogodišnjeg mladića iz Kruševca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na taj način što je rukom polomio bočno staklo na jednom putničkom automobilu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija