Aktuelno

Podignuta optužnica protiv muškarca koji je letos pretukao svoju suprugu i ostavio je pored kontejnera

Komentari

Autor: RINA, Tanjug

14/12/2021

-

14:28

Podignuta optužnica protiv muškarca koji je letos pretukao svoju suprugu i ostavio je pored kontejnera
Podignuta optužnica protiv muškarca koji je letos pretukao svoju suprugu i ostavio je pored kontejnera - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Podignuta je optužnica protiv nasilnika iz sela Zablaće pored Čačka, G.V., koji je letos pretukao svoju suprugu N.V. i ostavio je pored kontejnera. On će biti saslušan sledeće nedelje, 21. decembra, pred Osnovnim sudom u Čačku. Optuženi je i dalje u pritvoru, a suđenje će biti sledeće nedelje.

"Pritvor mu je određen do 29. decembra i trebalo bi da mu bude produžen. Tužilaštvo traži pet godina i četiri meseca zatvora. Nisam zadovoljna optužnicom iz više razloga, ali videćemo", navela je za RINU advokatica oštećene Irena Ilić.

Ona je objasnila da je pre samog optuženja, u toku istrage, iznosila da je potrebno razmotriti da li je okrivljeni imao obeležja krivičnog dela ubistvo u pokušaju, a ne nanošenje teških telesnih povreda, ali da je to odbijeno.

"Takođe, smatram da je ovakav optužni predlog OJT preuranjen, s obzirom na to da još uvek nisu izvedeni svi dokazi, a sa druge strane, imajući u vidu težinu, vrstu, kao i veliki broj povreda koje je žena pretrpela, moje mišljenje jeste da se okrivljeni morao goniti za gore navedeno krivično delo. Sada predstoji velika borba u kojoj se nadamo da će javna tužba ili pak sud shvatiti pravu težinu izvršenog krivičnog dela i posledice istog te da će na kraju pravda biti zaista zadovoljena", obrazložila je advokatica.

Suđenje je, kako je kazala, otvoreno za širu javnost. Strašne scene u Zablaću potresle su čitavu Srbiju i nikoga nisu ostavile ravnodušnim kada je objavljeno da je muž nasrnuo na suprugu, N.V., majku njihovo četvoro dece. Ženi su konstatovane povrede opasne po život i ona je neko vreme provela u bolnici, a kasnije nastavila sa kućnim lečenjem.

Podsetimo, incident se dogodio u noći između 29. i 30. avgusta. Muškarac se tereti za nasilje u porodici u kojem je naneo teške telesne povrede svojoj supruzi, kao i lake telesne povrede majci.  Osumnjičeni je takođe prekršio i izrečene mere zaštite od nasilja u porodici u odnosu na suprugu koje su mu izrečene presudama Osnovnog suda u Čačku, prenosi Tanjug.

Žena je bila zbrinuta u Opštoj bolnici u Čačku. Majka osumnjičenog je, prema pisanju medija, pokušala da spreči nasilje, ali je sin tada i na nju nasrnuo. 

Komentari (0)

Srbija