Aktuelno

Slučaj porodičnog nasilja koji je potresao Srbiju: Istraga protiv muškarca osumnjičenog da je ženu pretukao motkom

Komentari

Autor: Tanjug, RINA

31/08/2021

-

14:38

Slučaj porodičnog nasilja koji je potresao Srbiju: Istraga protiv muškarca osumnjičenog da je ženu pretukao motkom
Slučaj porodičnog nasilja koji je potresao Srbiju: Istraga protiv muškarca osumnjičenog da je ženu pretukao motkom - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

U noći između 29. i 30. avgusta dogodilo se porodično nasilje u selu Zablaće kod Čačka. Pretučena je dvadesetdevetogodišnja žena, a protiv njenog supruga je pokrenuta istraga, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo. 

Muškarac se tereti za nasilje u porodici u kojem je naneo teške telesne povrede svojoj supruzi, kao i lake telesne povrede majci.  

Osumnjičeni je takođe prekršio i izrečene mere zaštite od nasilja u porodici u odnosu na suprugu koje su mu izrečene presudama Osnovnog suda u Čačku, prenosi Tanjug.

Žena je zbrinuta na odeljenju Opšte bolnice u Čačku, a osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i u toku dana biće saslušan u tužilaštvu, koje je najavilo da će tražiti od suda da mu odredi pritvor. 

Majka osumnjičenog je, prema pisanju medija, pokušala da spreči nasilje, ali je sin tada i na nju nasrnuo. 

Pretučena žena van životne opasnosti

Za agenciju RINA je u Opštoj bolnici u Čačku potvrđeno da je žena koju je muž pretukao motkom u stabilnom stanju i van životne opasnosti. 

"Dovežena je sa teškim telesnim povredama, a pregled je izvršio tim lekara. Za sada su konstatovane teške povrede lica i posekotine, prelom nekoliko rebara, a zbog velikih otoka na licu nastalih usled prebijanja maksilofacijalni hirurg ne može još uvek da se izjasni da li je došlo do preloma sinusne kosti”, rečeno  je u bolnici. 

U narednih nekoliko dana, ona će biti pod stalnim nadzorom lekara i medicinskog osoblja jer otoci moraju biti sanirani kako bi se utvrdile dalje povrede. 

Meštani čačanskog sela Zablaće zgroženi su nasiljem koje se dogodilo u njihovom mestu, prenela ja RINA. Juče ujutru su zatkeli strašan prizor, koji kako kažu, nikad neće zaboraviti, 

"Žena je ležala zgrčena, naga i okružena krvlju. Nije znala gde se nalazi i imala je podlive i posekotine na licu. Ovo je zaista strašno što se desilo, a još gore je što se znalo da su i ranije imali problema, jer ga je i ranije prijavljivala policiji“, kažu za RINU meštani. 

Komentari (0)

Srbija