Aktuelno

VIDEO Hapšenje upravnika zatvora u Nišu i ostalih osumnjičenih za primanje mita

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/12/2021

-

22:50

MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutršanjih poslova Srbije potvrdilo je da je uhapšen upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, osumnjičen da je organizator kriminalne grupe koji je, kako se sumnja, uz pomoć drugih članova malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima. MUP je objavio i snimak hapšenja.

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni D. P. (1971) i S. M. (1962), takođe zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita, dok se H. J. (1960) tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita u posredovanju.

Takođe, krivičnom prijavom je obuhvaćen i D. I. koji se nalazi na odsluženju kazne zatvora, a on se tereti za krivično delo davanja mita.

"Osumnjičeni se terete da su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi među osuđenicima na izdržavanju kazne zatvora u okviru Kazneno-popravnog zavoda u Nišu pronalazili osuđenike sa izdržane dve trećine trajanja izrečene kazne zatvora, kojima su za novčani iznos od 5.000 evra ishodovali pozitivnu ocenu vladanja i ponašanja koju je, kako se sumnja, davala S. M., a potvrđivao i potpisao osumnjičeni D. P. u postupku za određivanje uslovnog otpusta", piše su saopštenju MUP-a.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (0)

Srbija