Aktuelno

Opet uhapšena Dijana Hrkalović, usvojena žalba Tužilaštva

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/12/2021

-

22:53

Opet uhapšena Dijana Hrkalović, usvojena žalba Tužilaštva
Dijana Hrkalović - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Bivša državna sekratarka MUP-a Dijana Hrkalović uhapšena je večeras, potvrđeno je za Euronews Srbija u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Njoj je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, i prebačena je u pritvor u Centralni zatvor.

Hrkalović je uhapšena pošto je usvojena žalba Tužilaštva za organizovani kriminal. Podsetimo, ranije danas Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a i naložio da se ponovo razmotri predlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

"Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje o određivanju pritvora, nakon čega su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili D. H. i sproveli je u pritvorsku jedinicu", saopštio je MUP.

Hrkalović je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. novembra.

Tužilaštvo je tog dana tražilo od suda da joj produži pritvor po dva nova osnova - zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike, ali sud to nije usvojio.

Hrkalović se tereti da je izvršila dva krivična dela trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.

Sumjiči se da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Potom je proširena istraga zbog sumnje da je zajedno sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija