Aktuelno

Podnet optužni predlog protiv Dijane Hrkalović, Tužilaštvo traži produženje pritvora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/12/2021

-

13:25

Podnet optužni predlog protiv Dijane Hrkalović, Tužilaštvo traži produženje pritvora
Dijana Hrkalović - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužni predlog protiv Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke u Minstarstvu unutrašnjih poslova i drugih. Istovremeno, tužilaštvo je zatražilo da bude produžen pritvor koji danas ističe i to zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike, rečano je u Tužilaštvu za Euronews Srbija.

Odluku o pritvoru danas bi trebalo da donese Specijalni sud.

Njoj su na teret stavljena dva krivična delo trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna između jedne i osam godina zatvora.

Osim protiv Hrkalović, optužni predlog je podnet i protiv Dejana MIlenkovića i Milorada Šušnjića koji se brane sa slobode.

Šušnjić se takođe tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Ona se krivičnom prijavom teretila da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Pre dvadesetak dana protiv nje je proširena istraga zbog sumnje da je zajedno sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem, neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Na taj način su, kako se sumnja, uticali da on ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja.

Sve navode krivične prijave Hrkalovićka, koja je uhapšena 15. oktobra je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija