Aktuelno

Dijani Hrkalović produžen pritvor za još 30 dana

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2021

-

14:56

Dijani Hrkalović produžen pritvor za još 30 dana
Dijana Hrkalović - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor nekadašnjoj državnoj sekretarki u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijani Hrkalović, osumnjičenoj za trgovinu uticajem, rečeno je Tanjugu u tom sudu

Pritvor joj je produžen rešenjem sudije za prethodni postupak na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, zbog opasnosti da će uticati na svedoke.vNa ovo rešenje Hrkalović i njeni branioci imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja.

Dijana Hrkalović je uhapšena 15. oktobra, nakon čega joj je određen pritvor, a za krivično delo trgovina uticajem za koje se tereti, preti joj kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.

Za ovu zaprećenu kaznu zakon predviđa sprovođenje tzv. skraćenog krivičnog postupka, u kojem pritvor može da traje najduže 30 dana uz mogućnost produženja za još 30 dana, na predlog tužioca, a o predlogu odlučuje sud. To znači da bi Hrkalovićeva mogla da bude u pritvoru još najviše 30 dana.

Nju krivična prijava tereti da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Ovi izveštaji, prema rečima njenih advokata, nemaju veze sa DNK analizama, kako se to pojavilo u nekim novinama. Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Hrkalović je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija