Aktuelno

Advokati Dijane Hrkalović uložili žalbu, traže da bude puštena iz pritvora i da se brani sa slobode

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2021

-

13:06

Advokati Dijane Hrkalović uložili žalbu, traže da bude puštena iz pritvora i da se brani sa slobode
Dijana Hrkalović - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Odbrana nekadašnje državne sekretarke u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijane Hrkalović najavila je danas da će uložiti žalbu na rešenje kojim joj je određen pritvor do 30 dana i tražiti da joj se omogući odbrana sa slobode.

Njoj je određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke, a kako su svi svedoci aktivni policijski službenici, ovaj razlog za pritvor je, prema stavu jednog od njenih branilaca Nenada Tasića, apsurdan.

"To da ona utiče na aktivne policajce je isto kao kad bi joj se pritvor odredio da ne bi mogla da utiče na sudiju ili tužioca", rekao je za Tanjug advokat Tasić.

Rešenje o određivanju pritvora advokati su primili danas i imaju tri dana za žalbu, što ističe u četvrtak.

Hrkalovićka se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe.

Ovi izveštaji, prema rečima advokata Tasića, nemaju veze sa DNK analizama kako se to pojavilo u nekim novinama.

Sve navode krivične prijave Hrkalovićka je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Hrkalović je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija