Aktuelno

Dijana Hrkalović sprovedena u Okružni zatvor, 14 dana će biti u pritvorskom karantinu

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2021

-

11:07

Dijana Hrkalović sprovedena u Okružni zatvor, 14 dana će biti u pritvorskom karantinu
Dijana Hrkalović - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović sinoć je, nakon što joj je određen pritvor odlukom suda, sprovedena u Okružni zatvor u Beogradu, gde će u skladu sa epidemiološkim procedurama, koje su na snazi od marta 2020. godine, narednih 14 dana biti u izolaciji u posebnoj ćeliji.

Zbog situacije sa epidemijom koronavirusa, kao i svi drugi pritvorenici ili osuđena lica koja se upućuju na izvršenje kazne, Hrakalović mora da bude u izolaciji 14 dana i u tom periodu neće moći da prima posete, potvrđeno je Tanjugu.

Specijalni sud odredio je kasno sinoć pritvor do najviše 30 dana, da ne bi uticala na svedoke. Hrkalović se sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem. Pritvor joj je odredio sudija za prethodni postupak, na predlog tužilaštva za organizovani kriminal, a na ovo rešenje ona i njeni branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda, porvrđeno je Tanjugu.

Hrkalović je juče uhapšena nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, a protiv nje je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem. Krivicna prijava je podneta i protiv Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnika zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Milenković je prethodno saslušan u MUP-u, a Hrkalović u Sektoru unutrasnje kontrole, a potom i u Tužilastvu za organizovani kriminal, posle čega je Tužilaštvo podnelo predlog za određivanje pritvora.

Razlog privođenja je sumnja da je uklanjala dokaze posle ubistva Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Natalije u januaru 2017. godine, a njegovo telo pronađeno je na tramvajskim šinama, sa prostrelnom ranom na glavi. Veljko Belivuk, Marko Miljković i Mirko Kojić najpre su bili osumnjičeni za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa su teretili kao pomagači, a ne izvršioci.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija