Aktuelno

Dijani Hrkalović sutra ističe pritvor, advokati tvrde da nema razloga za produženje

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2021

-

15:59

Dijani Hrkalović sutra ističe pritvor, advokati tvrde da nema razloga za produženje
Dijana Hrkalović - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Branioci bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović danas su sudu podneli predlog da joj se ukine pritvor, jer smatraju da su prestali svi razlozi za njeno dalje zadržavanje u pritvoru, koji joj je određen da ne bi uticala na svedoke.

"Saslušani su svi predloženi svedoci i nema razloga da dalje bude u pritvoru", rekao je za Tanjug jedan od branilaca Nenad Tasić.

Dijani Hrkalović, inače, sutra ističe 30 dana od poslednje odluke o produženju pritvora, od 10. novembra.

Hrkalović se tereti za krivično delo trgovina uticajem za koje joj preti kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora. Za ovu zaprećenu kaznu zakon predviđa sprovođenje tzv. skraćenog krivičnog postupka, u kojem pritvor može da traje najduže 30 dana uz mogućnost produženja za još 30 dana.

Uhapšena je 15. oktobra zbog sumnje da je uticala na načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama". Za to je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Pre dvadesetak dana protiv nje je proširena istraga zbog sumnje da je zajedno sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad, Miloradom Šušnjićem, neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Na taj način su, kako se sumnja, uticali da on ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja. Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Hrkalovićka je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Krivičnim prijavama obuhvaćeni su i Šušnjić i Milenković.

Šušnjić se, takođe, tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Hrkalović je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković i Šušnjić brane sa slobode.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija