Aktuelno

Proširena istraga protiv Dijane Hrkalović, danas ponovo saslušana - sve negirala

Komentari

Autor: Tanjug

22/11/2021

-

15:52

Proširena istraga protiv Dijane Hrkalović, danas ponovo saslušana - sve negirala
Dijana Hrkalović - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Bivša sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović ponovo je danas saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine uticajem, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Ona je na saslušanje bila dovedena iz pritvora u kojem se nalazi od 15. oktobra i nakon toga je vraćena u Okrtužni zatvor. Na saslušanju je negirala krivično delo i izjasnila se da nije kriva, preneo je Tanjugu jedan od njenih branilaca advokat Nenad Tasić.

Pored nje, danas je u tužilaštvu ispitan i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, potvrdili su Tanjugu u tužilaštvu.

Nakon njih ispitano je i nekoliko svedoka, policajaca iz Policijske uprave uprave Novi Sad, a prema rečima njenog advokata nijedan je nije teretio niti spomenuo.

Pisanje medija u vezi sa njihovom povezanošću sa Darkom Elezom, koji je izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela, u tuzilaštvu nisu komentarisali, kao ni detalje kirivične prijave.

Tasić je rekao da se Hrkalovićka i Šušnjić terete "zbog neovlašćenog prisluškivanja bosanskog kriminalca Darka Eleza", koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Hrkalović i Šušnjić su pod istragom za krivično delo trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do 8 godina.

Ona je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Ovi izveštaji, prema rečima njenih advokata, nemaju veze sa DNK analizama kako se to pojavilo u nekim novinama.

Sve navode krivične prijave Hrkalovićka je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Hrkalovićka je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija