Aktuelno

Priveden muškarac zbog prevara i iznude - žrtvama pretio kriminalcima pokazujući slike pretučenih ljudi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/12/2021

-

17:32

Priveden muškarac zbog prevara i iznude - žrtvama pretio kriminalcima pokazujući slike pretučenih ljudi
Priveden muškarac zbog prevara i iznude - žrtvama pretio kriminalcima pokazujući slike pretučenih ljudi - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Nišu rasvetlili su više krivičnih dela prevara, ugrožavanja sigurnosti i iznuda u pokušaju i uhapsili H. Č. (1992) iz Novog Pazara, osumnjičenog da je izvršio ta krivična dela, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana, saopštio je MUP.

On se sumnjiči da je, preko društvenih mreža, od više osoba sa područja Mladenovca zahtevao da mu predaju novac, markiranu garderobu i tompuse navodno za osobe iz kriminogene sredine koje su na izdržavanju zatvorske kazne, a potom im pretio da će im, ukoliko mu ne daju, zapaliti kuće, stanove i lokale.

On se tereti da je ime osuđenika za koje je navodno tražio poklone birao na osnovu mesta njihovog porekla, a potom oštećenima slao fotografije na kojima su pretučene osobe, preteći im da će tako da završe ukoliko ne ispune njegove zahteve.

Efikasnim radom, beogradska policija ga je ubrzo identifikovala i uhapsila.

H. Č. je takođe, kako se sumnja, sa svog telefona pozvao šestoricu muškaraca iz Niša i tražio da mu na račun uplate novac navodno na ime humanitarne pomoći ili za jedan fudbalski klub, što su petorica od njih i učinila.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu, dodaje se u saopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija