Aktuelno

Splićanin (27) nestao u Beogradu, došao na doček Nove godine, poslednju put viđen ispred noćnog kluba

Komentari

Autor: Index

01/01/2022

-

17:33

Splićanin (27) nestao u Beogradu, došao na doček Nove godine, poslednju put viđen ispred noćnog kluba
Matej Periš - Copyright nestali.gov.hr

veličina teksta

Aa Aa

Splićanin Matej Periš (27) nestao je sinoć u Beogradu, objaveljeno je na službenoj stranici hrvatskog MUP posvećenoj nestalim osobama - Nestali.hr. 

Matej je poslednji put viđen 31. decembra oko 2.30 ispred jednog noćnog kluba i od tada mu se gubi svaki trag, prenosi Index.

Na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike. Visok je 188 centimetara, jače je telesne građe, plave kose i očiju.

"Svaka informacija nam je zlata vredna. Ako nešto znate molimo vas da se javite na broj +38598432700. Hvala svima", poručila je njegova porodica. 

Otac nestalog mladića rekao je za hrvatske medije da je njegov sin inače miran momak i sportista, i da je diplomirani ekonomista.

"Ne bi sam otišao a da se nikome ne javi", rekao je otac koji je inače međunarodni sudija u vaterpolu.

Ako imate informacije o Mateju Perišu, javite ih u najbližu policijsku stanicu ili na broj telefona 192.

Prijatelji nestalog mladića: Nije on mali, nije mogao jedan čovek da ga odnese

Prijatelji nestalog Splićana kažu da su ga posljednji put videli u klubu u kojem su bili u novogodišnjem provodu. Jedan od mladića iz Hrvatske, koji je veče proveo sa nestalim Matejom, danas je snimio ulaz u lokal, okolne lokale i šetalište, prenosi Slobodna Dalmacija.

Svojom kamerom "uhvatio je" obližnje kamere, ističući da se nada da postoji neki od snimaka koji bi mogli pomoći u potrazi.

Takođe je prišao do metalne ograde, ističući da je dovoljno visoka, te da ne bi tek tako mogao da je preskoči ili slučajno upadne u vodu.

Komentarisao je atmosferu u klubu ističući da je u njemu bila omladina, još mlađa od njega i njegovog 27-godišnjeg prijatelja, uz napomenu da nije bilo opasnog društva.

"Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovek nekako spremiti u džep i negde ga odneti. Ili eventualno da nikad nije izašao iz kluba i da su ga ovi posrpemili u neki podrum. Može se saznati ko radi u klubu", poručuje Matejev prijatelj u snimku.

Beograd kao meka noćnog života za Hrvate

Za očekivati je da je hrvatska policija već uspostavila kontakt sa srspkim kolegama, ali još nikakvih informacija o pronalsku nestalog mladića nema, prenosi Slobodna Dalmacija.  

Kako se navodi, mnogi Hrvati svake godine idu u srpsku metropolu na doček Nove godine, tako je bilo i ove godine.

Osim u vreme praznika, Dalmatinci idu u Beograd i običnim vikendima, kažu da je Beograd meka noćnog života na Balkanu.

Hrana, piće i smeštaj su jeftiniji, a zabava je, kažu oni koji idu u provod, puno bolja nego zimi u Hrvatskoj. 

 

 

Komentari (0)

Srbija