Aktuelno

Kosovska policija: Neistine u prijavi, na automobil u Zvečanu pucano zbog dugovanja

Komentari

Autor: Kosovo online

05/01/2022

-

21:47

Kosovska policija: Neistine u prijavi, na automobil u Zvečanu pucano zbog dugovanja
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kancelarija za informisanje i kontakte s javnošću RDP Mitrovica-Sever izdala je zvanično saopštenje povodom pucnjave koja se dogodila 1. januara u Zvečanu, navodeći da je "žalilac priznao da je govorio neistinu i da se u stvari radi o sukobu između njega i njegovih prijatelja zbog novčanih dugovanja".

Kako se navodi u saopštenju "Policija Kosova je preduzela niz operativnih i istražnih radnji u pravcu rasvetljenja ovog prijavljenog slučaja", prenosi Kosovo online. 

"Nakon preduzimanja istražnih radnji sa mesta događaja i upoređivanja materijalnih dokaza sa izjavom žalioca, istrazitelji su primetili da ima kontradikornosti između njegove izjave i činjenica sa lica mesta. Žalilac je nakon suočavanja sa činjenicama, izmenio njegovu prvu izjavu dajući neke druge detalje iz početnih izjava, tako da je priznao da je govorio neistinu, i da se u stvari radi o sukobu između njega i njegovih prijatelja zbog novčanih dugovanja". 

Kako se dalje navodi "povodom upoređivanja materijalnih dokaza i izjave žalioca u zajedničkom delovanju sa tužiocem Osnovnog tužilastva u Mitrovici, slučaj je prekvalifikovan sa krivičog dela “pokušaj ubistva“ u krivično delo “upotrebe oružja ili opasnih sredstava “, dok je takođe otvoren slučaj za krivično delo “lazno prijavljivanje ili potkazivanje”. 

Podsetimo, incident se dogodio 1. januara kada je pucano na automobil marke "kia", a u incidentu nije bilo povređenih.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija