Aktuelno

Advokatska komora Beograda predlaže izglasavanje nepoverenja Jugoslavu Tintoru

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2021

-

22:50

Advokatska komora Beograda predlaže izglasavanje nepoverenja Jugoslavu Tintoru
Medija centar Beograd - Copyright Medija centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Upravni odbor Advokatske komore Beograda (AKB) danas je odlučio da u subotu petog juna predloži skupštini komore da izglasa nepoverenje predsedniku komore Jugoslavu Tintoru zbog nesavesnog rada.


Na sednici komore koja je upravo završena, odlučeno je i da se pokrene postupak opoziva članova beogradske komore u upravnom odboru Advokatske komore Srbije "zbog delanja suprotno interesima advokature".

Medija centar

 

Na skupštini AKB koja će se održati u subotu 5. juna biće raspravljano o nepoverenju Tintora kao i opozovu predsednika AK Srbije Viktora Gostiljca, kao i beogradskih advokata Dejana Krstića, Dragana Karanovića, Aleksandra Cvejića i Vladimira Homana, koji beogradsku komoru predstavljaju u upravnom odboru AK Srbije, potvrđeno je Tanjugu.

Na skupštini će se posebno raspravljati o neprihvatljivim rešenjima Nacrta zakona o parničnom postupku, kao i o tome što je Advokatska komore Srbije odlučila da vodi pregovore sa Ministarstvom pravde iako advokati Srbije većinski zahtevaju da se sporni zakon kompletno povuče iz procedure.

Komentari (0)

Srbija