Aktuelno

Otac nestalog Splićanina: "Postoje tri rupe u čitavoj priči koje me posebno muče"

Komentari

Autor: Face

23/01/2022

-

17:05

Otac nestalog Splićanina: "Postoje tri rupe u čitavoj priči koje me posebno muče"
Otac nestalog Splićanina: "Postoje tri rupe u čitavoj priči koje me posebno muče" - Copyright profimedija, Tanjug/Tara Radovanović, nestali.gov.hr, Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Nenad Periš, otac Splićanina koji je nestao u noći 31. decembra od tada neprestano boravi u Beogradu u nadi da će njegov sin uskoro biti pronađen. U razgovoru za sarajevsku televiziju "Fejs" kaže da postoje "dve rupe" u čitavoj priči koje su vrlo bitne.

"To je pre svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli, jer ne znam da li se tu nešto dogodilo, a ja ne verujem da jeste. Druga je možda čak i važnija, a to je spuštenja Mateja u prostor nalik terasi pored reke Save, što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i širine desetak. Tu takođe nemamo snimak da vidimo da li je tu bilo još nekoga ili da li je Matej prešao tu ogradu, jer je tu koso i moguće je okliznuti se i pasti. Pitao sam inspektora da li je moguće na tom mestu izaći, a da kamere ne zabeleže, jer tu ima kamera, a dobio sam odgovor: 'Da'", rekao je.

Prema njegovim rečima, postoji još jedna bitna stvar, a to je signal Matejevog mobilnog koji je lociran u blizini Ratnog ostrva.

"Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak", rekao je.

Na komentare da mu se svi dive kako u tako teškim trenucima uspeva da ostane racionalan i čvrst, odgovara:

"Pokušavam da budem racionalan, to mi uspeva tokom dana, onda vas stignu emocije. Muka", rekao je i odgovorio na pitanje kako se nosi sa nizom netačnih informacijama koje su se pojavljivale u medijima:

"Verovatno sam nekako stvorio odbrambeni mehanizam. Razgovaram sa MUP Srbije, njima apsolutno verujem. Ima i mnogo iskrenih novinara, profesionalaca, i njima iskreno zahvaljujem na svemu. Razumeju kako je čoveku koji traži svoje dete. Kao i u svemu, ljudi nekad nisu promišljeni, pa bude i dezinformacija. To ničemu ne služi. Verujte, nikome ne zameram. Imam svoj problem i tome sam okrenut. Svako ima svoju čast"

On se nada i veruje da će ova teška životna drama imati srećan kraj.

"Mislim da će me svi shvatiti kao roditelja, imati samo jednu stvar koja vam je važna. Mene će samo istina dovesti do sina. Ja i dalje verujem da će biti sve u redu. Dokle god me neka činjenica ne demantuje, živeću u toj nadi. Informacije stalno dolaze. Problem u istrazi je što policija mora da proverava svaku informaciju koja je često i dezinformacija", kaže i dodaje:

"Verujte, policija radi vrlo stručno i pedantno. Ja sam laik, ali mogu im reći samo veliko hvala. Nikad neću moći da im zahvalim za sve što su uradili, i sa stručne, i sa ljudske strane. Znate kako, sretnete se sa policajcem koji se nagledao svega i svačega, pa i sa novinarom, pa kad vidite čoveku suzu u oku, ne gubite nadu u ljudskost, niti u srećan kraj", jedva je Nenad Periš izgovorio ove reči.

Kaže da je imao sastanak s policijom pre desetak dana i da će ga imati ponovo sledeće nedelje.

 

Komentari (0)

Srbija