Aktuelno

Sahranjena novinarka Ksenija Vučić

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/01/2022

-

14:45

Sahranjena novinarka Ksenija Vučić
Sahranjena novinarka Ksenija Vučić - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Novinarka Ksenija Vučić, prva supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sahranjena je danas na novom Novom groblju u Beogradu. Ksenija Vučić iznenada je preminula u subotu, 29. januara u svom domu u Beogradu.

Kseniju Vučić ispratili su članovi porodice, prijatelji, političari, novinari i druge javne ličnosti. 

Uz porodicu Vučić - predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i njihovu decu Danila i Milicu, bili su i Vučićevi roditelji i brat, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, premijerka Ana Brnabić, poslanici u Skupštini i ministri u Vladi Republike Srbije, direktor Telekoma Vladimir Lučić, direktori "Srbijagasa" i JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i Dušan Bajatović, direktor Crvene Zvezde Vladan Terzić, predsednik SRS Vojislav Šešelj i druge javne ličnosti...

Ksenija Vučić je bila prva supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Rođena je u Beogradu, a u istom gradu je, nakon završene osnovne i srednje škole, upisala i studije istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu. Kao novinarka je radila u brojnim medijima - bila je deo redakcija radija Indeks, lista "Srpska reč" i televizije Studio B.

E-Stock/Časlav Vukojčić

 

Nakon što se ostvarila kao majka, privremeno se povukla sa medijske scene, a potom je počela da vodi emisiju "Pravac" na televiziji Pink. Godine 2015. imenovana je za direktorku kablovskog kanala Pink 3. Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Edija Rame, Nikole Gruevskog i drugih.

Od 1997. do 2011. godine bila je u braku s Aleksandrom Vučićem.

E-Stock/Časlav Vukojčić

 

Kseniji je 2009. godine postavljena dijagnoza disekcije aorte, a nakon neuspešnog lečenja, operisana je u Parizu. Operacija je, prema njenim rečima, trajala više od deset sati, a u komi je bila naredna četiri dana. Zid aorte je rekonstruisan, a Ksenija se tada uspešno oporavila.

Komentari (0)

Srbija