Aktuelno

Policija pojačava kontrolu traktora i vozača zbog povećanog broja saobraćajnih nesreća

Komentari

Autor: Fonet

15/02/2022

-

12:37

Policija pojačava kontrolu traktora i vozača zbog povećanog broja saobraćajnih nesreća
Traktor - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policija je danas najavila da će u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu traktora i vozača traktora u saobraćaju na putu, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, jer su se od početka 2022. godine na putevima u Srbiji dogodile 22 saobraćajne nezgode sa učešćem traktora.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, analize pokazuju da su 18 saobraćajnih nezgoda izazvali vozači traktora, a da su u tim saobraćajnim nezgodama poginula četiri, a povređena 22 učesnika u saobraćaju.

S obzirom na to da je sezona poljoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima, iz MUP apeluju da vozači traktora blagovremeno otklone eventualne tehničke neispravnosti, posebno one koje se odnose na svetlosne uređaje i signalizaciju.

"U slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidljivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isključiti iz saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je podsetilo da je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano da traktori i radne mašine noću, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, u saobraćaju na putu moraju imati uključeno žuto rotaciono ili trepćuće svetlo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija