Aktuelno

Saobraćajna nesreća na naplatnoj rampi Doljevac: Babićev vozač podneo vandredni pravni lek na presudu

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2022

-

16:49

Saobraćajna nesreća na naplatnoj rampi Doljevac: Babićev vozač podneo vandredni pravni lek na presudu
Saobraćajna nesreća na naplatnoj rampi Doljevac: Babićev vozač podneo vandredni pravni lek na presudu - Copyright Printscreen YouTube/Republika/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Odbrana Dejana Stanojevića, vozača bivšeg direktora Koridora Srbije, podnela je vanredni pravni lek na pravosnažnu presudu Apelacionog suda u Nišu kojom je on osuđen na četiri i po godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nezgode na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula jedna žena, a povređene četiri osobe.

Presudom Apelacionog suda u Nišu Stanojeviću je povećana kazna za godinu dana, pošto je prvostepenom presudom bio osuđen na tri po godine zatvora.

Njegov branilac Slavoljub Milošević medijima je saopštio da je Vrhovnom kasacionom sudu podneo zahtev za zaštitu zakonitosti protiv drugostepene presude Apelacionog suda u Nišu, jer smatra da je taj sud prekoračio ovlašćenja prilikom preinačenja prvostepene odluke izričući strožu kaznu.

Advokat Milošević smatra da pravosnažnom presudom nije ostvarena pravednost i srazmernost između učinjenog krivičnog dela i težine krivične sankcije koja je Stanojeviću izrecena.

Stanojević je 22. aprila prošle godine prvostepeno osuđen na tri godine i deset meseci zatvora, a Apelacioni sud je usvojio žalbu Osnovnog javnog tužilaštva i pravosnažno ga osudio na četiri godine i po godine zatvora.

Pored kazne zatvora Apelacioni sud je potvrdio i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri godine.

Vanredni pravni lek ne odlaže izvršenje sudske odluke tako da će Stanojević biti upućen na izdržavanje kazne.

Stanojević je izazvao udes 31. januara 2019. godine u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca, dok su četiri osobe povređene među kojima je bio i tadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić.

Komentari (0)

Srbija