Aktuelno

Petković o hapšenju trojice srpskih mladića u Prištini: Vrhunac antisrpske histerije i kampanje

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2022

-

22:30

Petković o hapšenju trojice srpskih mladića u Prištini: Vrhunac antisrpske histerije i kampanje
Petar Petković - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković izjavio je večeras, povodom slučaja hapšenja trojice srpskih mladića u Prištini, da je antisrpska histerija i kampanja lažnih vesti u režiji premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na vrhuncu.

"Prvo su trojica Srba privedena i proglašena od strane Prištine za teroriste, a zatim su pušteni! Potom su Srbi optuženi da su sami rušili svoja groblja u vreme Zadušnica!? Uz sve to, plasiraju se laži da Srbi spremaju nekakav iscenirani napad na sever?!", poručio je Petković na Tviteru.

Direktor Kancelarije za KiM je naglasio da Priština treba da prestane da obmanjuje i veštački stvara krizu.

"Beograd će nastaviti da čuva mir i stabilnost", istakao je Petković.

Trojica državljana Srbije, koji su privedeni u subotu u Prištini nakon što je jedan od njih kupio ambleme tzv. OVK, pušteni su iz pritvora, potvrdila je za Euronews Srbija njihov advokat Jovana Filipović.

Trojica srpskih mladica D.D, D.D. i V.J. saslušana su ranije danas u policiji u Prištini zbog sumnje da su počinili krivična dela "pripremanje terorističkog dela", tačnije pripremanje dela "protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova".

Oni su saslušani nakon što je jedan od njih u prodavnici kupio ambleme tzv. OVK zbog kojih su ga povezali sa "krivičnim delom terorizma".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija