Aktuelno

Svedok saradnik u procesu protiv Šarića negira krivicu, u drugom postupku još ne iznosi odbranu

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2022

-

12:43

Svedok saradnik u procesu protiv Šarića negira krivicu, u drugom postupku još  ne iznosi odbranu
Svedok saradnik u procesu protiv Šarića negira krivicu, u drugom postupku još ne iznosi odbranu - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je, povodom optužbi za zloupotrebe u vezi sa štamparijom BMG-NM, počelo suđenje Nebojši Joksoviću koji je javnosti poznat kao svedok saradnik u procesu protiv Darka Šarića za krijumčarenje kokaina.

Pored Joksovića za zloupotrebe optužen je i direktor i suvlasnik štamparije BMG-NM Miloš Nikolić. Obojica su danas ponovili da nisu krivi za optužbe za koje se terete, navodeći da danas neće iznositi svoju odbranu već da će to učiniti u toku suđenja.

Sud je nakon toga izvršio uvid u njihove iskaze iz istrage koje su dali tužilaštvu, Nikolić 21. aprila 2017, a Joksović 5. maja iste godine, ali ih nije čitao. Joksović je, inače kao i svaki prethodni put došao u sud u pratnji pripadnika Jedinica za zaštitu svedoka, s obzirom da je svedočio protiv Darka Šarića u postupku u kojem je Šarić osuđen na 15 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

U tom postipku u Apelacionom sudu od juče traje drugostepeni postupak po žalbama, a Šarićevi advokati osporavaju pored ostalog, upravo iskaz Joksovića. Šarić kao i drugi okrivljeni u procesu za krijumčarenje kokaina, Joksovića su u više navrata označili kao nepouzdanog svedoka, koji prema njihovim tvrdnjama, svedoči na njihovu štetu kako bi se domogao njihove imovine.

Šarić je svedočio tokom suđenja da je Joksoviću dao četiri miliona evra za kupovinu pomenute štamparije i da on sada u stvari "rasprodaje nešto što nije njegovo". M.N. na teret se u ovom postupku stavlja da je zloupotrebom položaja, tokom 2013. i 2014. godine, Joksoviću pribavilo protivpravnu imovinsku korist od vise od 207.7 miliona dinara.

Prema pisanju medija, tužilaštvo sumnja da je M.N., bez saglasnosti stečajnog upravnika BMG, Joksoviću u aprilu 2013. prodao halu i trafostanicu za cenu koja je bila gotovo upola manja od tržišne. Godinu dana kasnije, kako se sumnjalo, Joksoviću je omogućeno da postane vlasnik celokupne imovine BMG, tačnije svih objekata i mašina. Joksović je, kako navode mediji, nedugo zatim preduzeću iz Zagreba prodao mašine, takođe bez odobrenja stečajnog upravnika.

M.N. je takođe bio na optuženičkoj klupi u slučaju protiv grupe Šarića, zbog optužbi da je pomogao u skrivanju Joksovića, ali je oslobođen. Pomenuta štamparija je dva puta bila meta bombaških napada, 2011. i 2015. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija