Aktuelno

MUP: Dojava o bombi u avionu za Moskvu bila lažna

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/03/2022

-

18:55

MUP: Dojava o bombi u avionu za Moskvu bila lažna
MUP: Dojava o bombi u avionu za Moskvu bila lažna - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Dojava o eksplozivnoj napravi navodno postavljenoj u avionu koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva bila je lažna, ustanovljeno je kontradiverzionim pregledom letelice.


Policija radi na identifikaciji i procesuiranju osobe koja je na mejl Aerodroma „Nikola Tesla“ uputila lažnu dojavu, saopštio je MUP Srbije.

 

U kontradiverzionom pregledu aviona i bezbednoj evakuaciji putnika učestvovali su pripadnici Čete za protivdiverzionu zaštitu i Čete vodiča službenih pasa Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave saobraćajne policije i PS Surčin, navedeno je u saopštenju.

Avion sa leta za Moskvu vraćen je danas u Beograd nakon što je prijavljena je bomba, potvrdio je ranije MUP Srbije.

Printscreen/Flightradar

 

 

Kako navodi MUP, ubrzo po poletanju aviona Er Srbije za Moskvu, Aerodrom „Nikola Tesla“ je obavestio policiju da im je putem mejla stigla dojava da je u avionu postavljena eksplozivna naprava. U skladu sa procedurama o bezbednosti vazdušnog saobraćaja naložen je povratak aviona na beogradski aerodrom, navode iz MUP-a. Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova bezbedno su evakuisali sve putnike i članove posade iz aviona.

U pitanju je Airbus A330, na liniji  JU-652 od Beograda do Moskve. Avion je ka Šeremetjevu poleteo u 14.15, da bi ubrzo potom bio preusmeren i vraćen.

Sleteo je u 14.48 nazad na beogradski aerodrom i odmah je prevezen na specijalnu poziciju na pisti za proveru Prema nezvaničnim informacijama u avionu je bilo 209 putnika i članova posade.  Putnici su evakuisani, a usledio je temeljni pregled.

 

Komentari (0)

Srbija