Aktuelno

Četvorica muškarca iz Aleksinca zadržana zbog seksualne eksploatacije: Sumnja se da su držali i prodali žensku osobu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/03/2022

-

13:34

Četvorica muškarca iz Aleksinca zadržana zbog seksualne eksploatacije: Sumnja se da su držali i prodali žensku osobu
Četvorica muškarca iz Aleksinca zadržana zbog seksualne eksploatacije: Sumnja se da su držali i prodali žensku osobu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Četiri osobe iz Aleksinca zadržane su zbog krivičnog dela trgovina ljudima. Sumnja se da su silom, pretnjama i zloupotrebama držali, a potom i "prodali" jednu žensku osobu u cilju prostitucije, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Nišu. Prema navodima medija za koje nema zvanične potvrde, žrtva je dadilja koju su optuženi pozvali da im čuva decu.

Kake se navodi u saopštenju, postoje osnovi sumnje da su okrivljeni Z.B., E.Z., D.B., i O.M. iz Aleksinca, u periodu od početka aprila 2021. godine do 20. avgusta 2021. godine, delujući kao grupa, silom i pretnjama, dovođenjem u zabludu, zloupotrebom teških prilika i zadržavanjem ličnih isprava, vrbovali, držali, a potom prodali jednu žensku osobu u cilju prostitucije i druge seksualne eksploatacije.

Okrivljeni će danas biti saslušani u tužilaštvu na sve okolnosti koje ih terete, nakon čega će biti doneta odgovarajuća javnotužilačka odluka.

Slučaj je otkriven na osnovu saradnje Višeg javnog tužilaštva u Nišu i PU u Nišu, Odeljenja kriminalističke policije – Odseka za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi.

Komentari (0)

Srbija