Aktuelno

Pao Kforov dron u južnom delu Kosovske Mitrovice: "Zbog kvara sleteo u privatnu baštu"

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2022

-

18:59

Pao Kforov dron u južnom delu Kosovske Mitrovice: "Zbog kvara sleteo u privatnu baštu"
Pao Kforov dron u južnom delu Kosovske Mitrovice: "Zbog kvara sleteo u privatnu baštu" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U južnom delu Kosovske Mitrovice danas se oko 14 sati u naselju Bair, srušila bespilotna letelica Kfora i tom prilikom nije bilo povređenih ni materijalne štete.

Kfor je potvrdio da je reč o njihovoj letelici, navodeći "da je dron usled kvara sleteo u jednu privatnu baštu u Mitrovici". Kako navode iz Kfora "dron nije izazvao povrede ljudi niti materijalnu štetu, a ubrzo nakon sletanja izvukla ga je Kosovska policija".

"Bespilotna letelica je sprovodila rutinsku posmatracku misiju kao podršku aktivnostima Kfora, u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, kojom je Kfor obavezan da obezbedi sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu", naveo je Kfor u izjavi za Kosovo onlajn.

Kfor je zahvalio "lokalnom stanovništvu na razumevanju i saradnji i što je odmah kontaktiralo kosovske vlasti, što je omogućilo brzo preuzimanje drona i ublažavanje svih neprijatnosti izazvanih incidentom".

List Ekspres je objavio fotografije s lica mesta gde se vidi da je dron pao ispred automobila u dvorištu jedne kuće. Dron je preuzela policija, koja se još nije oglasila o slučaju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija