Aktuelno

Uhapšena osoba koja je pretila gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i njegovoj porodici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/04/2022

-

10:11

Uhapšena osoba koja je pretila gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i njegovoj porodici
Saoraćajna policija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Novosadska policija uhapsila je osobu koja je preko elektronske pošte uputila pretnje gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i njegovoj porodici, on je saslušan, a tužilac je predložio određivanje pritvora.

Kako je za Euronews Srbija rekao tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković, tokom pretresa stana Č. LJ. (38) koji je pretio gradonačniku Novog Sada i funkcioneru SNS Milošu Vučeviću  pronađen je samostrel i devet strela koje su privremeno oduzeti.

"Č. Lj.(38) je doveden Posebnom tužilastvu za VTK zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 2 u vezi st. 1 KZ RS, učinjenog na štetu Miloša Vučevića i maloletnih članova njegove porodice", naveo je Stamenković.

"Imajući u vidu da je Č. Lj. ranije osuđivano lice za krivična dela sa elementima nasilja, kao što su ugrožavanje sigurnosti na štetu drugih lica kao i uništenje i oštećenje tuđe stvari, to Posebno tužilaštvo za VTK smatra da se radi o potencijalnom izvršiocu i krivičnom delu pojačane društvene opasnosti, iz kojih razloga će prema istom biti predložena mera određivanja pritvora nadležnom sudu", pojasnio je Stamenković.

Prethodno je novosadski odbor Srpske napredne stranke saopštio da su Vučeviću i njegovoj porodici elektronskom poštom upućene pretnje smrću. Gradski odbor Srpske napredne stranke je najoštrije osudio ugrožavanje bezbednosti potpredsednika stranke i prvog čoveka Novog Sada, kao i njegovih najbližih. 

Kako su dodali novosadski naprednjaci, "niko ne zaslužuje da mu lična i bezbednost njegove porodice  budu ugroženi, a najmanje čovek koji je toliko toga dobrog učinio za grad i njegove građane". 

"Miloš Vučević ni jednim potezom nije izazvao ovaj čin. Naprotiv, ako je neko sve svoje aktivnosti usmerio za obezbeđivanje uslova za normalan život naših sugrađana, onda su to Miloš Vučević i Srpska napredna stranka", dodaje se. 

Ova stranke navodi da je uvek iskreno osuđivala ovakve i slične incidente i činila sve da to njih ne dođe. 

Komentari (0)

Srbija