Aktuelno

Žena stradala noćas u požaru, druga prevezena na VMA

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2022

-

08:05

Žena stradala noćas u požaru, druga prevezena na VMA
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U požaru koji je noćas izbio u ulici Mitropolita Pavla Nenadovića stradala je jedan žena, a druga je prevezena u VMA na odeljenje detoksikacije, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

U ulici Kneza Višeslava, 18-godišnji mladić noćas je uboden nožem tokom tuče i kolima hitne pomoći prevežen u Urgentni centar na reanimaciju. Prema rečima dežurnog lekara, protekle noći je bilo više tuča u Beogradu sa većim brojem učesnika, ali sem ubodenog mladića, nije bilo teže povređenih.

Dogodilo se ukupno šest saobraćajnih udesa, ali prema rečima dežurnog lekara ni jedan učesnik nije ozbiljnije povređen, a lakše povrede su sanirane na licu mesta. Dežurale su 22 ekipe koje su obavile ukupno 123 intervencija, od čega 22 na javnim mestima.

Kao i svake noći bilo je nekoliko intervencija na javnim mestima zbog intoksikacije alkoholom, a sve takve slučajeve ekipe Hitne pomoći prevozile su na detoksikaciju u VMA.

Situacija sa virusom korona nastavlja da se smiruje, rečeno je Tanjugu u službi Hitne pomoći, a protekle noći bilo je šest interkliničkih trasporta, ali nije bilo novih slučajeva kovida 19. U velikom broju su se javljali hronični pacijenti, najviše astmatičari, kardiovaskularni pacijenti, osobe sa psihijatrijskim poremećajima i hipertenzičari. Protekle noći javljao se manji broj građana zbog povišene temperature i simptoma prehlade ili gripa.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija