Aktuelno

Uhapšene četiri osobe osumnjičene za malverzacije u Nacionalnoj službi za zapošljavanje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/04/2022

-

11:16

Uhapšene četiri osobe osumnjičene za malverzacije u Nacionalnoj službi za zapošljavanje
Policija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pipadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe, osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa zapošljavanjem osoba koje su bile u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Uhapšeni su J. M. (1961), organizator programa za zapošljavanje i odgovorno lice Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Leskovac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, i P. S. (1961), republički tržišni inspektor Odseka tržišne inspekcije Leskovac, osumnjičen za trgovinu uticajem u podstrekavanju, saopštio je MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, uhapšen je M. Ð. (1986), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje, dok se za trgovinu uticajem u pomaganju tereti J. Ð. (1993).

Sumnja se da je P. S. podstrekao osumnjičenog J. M. da utiče na zaposlene u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Leskovcu da pozitivno reše zahtev M. Ð. u vezi dodele subvencija za 2022. godinu u iznosu od 250.000 dinara za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih.

P. S. je, kako se sumnja, za sebe i J. M., na osnovu prethodnog dogovora, od osumnjičenog M. Ð. primio 200 evra, koje mu je na ruke predala J. Ð.

Osumnjičenima P. S. i J. M. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M. Ð. i J. Ð. privedeni u tužilaštvo.

 

Komentari (0)

Srbija