Aktuelno

Prvostepena presuda: Počiniocima četvorostrukog ubistva u Jabukovcu kazna zatvora od 36 i 40 godina

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2022

-

12:03

Prvostepena presuda: Počiniocima četvorostrukog ubistva u Jabukovcu kazna zatvora od 36 i 40 godina
Prvostepena presuda: Počiniocima četvorostrukog ubistva u Jabukovcu kazna zatvora od 36 i 40 godina - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Negotinu danas je osudio Davora Pernića na 36 godina zatvora, a Maju Brđikić na 40 godina zatvora zbog četvorostukog ubistva u Jabukovcu kod Negotina.

Pernić i Brđikićeva su u avgustu 2019. godine u Jabukovcu ubili Raju Kazimirovića, njegovu majku Dragicu, sestru Ljubinku Oprikić i sestričinu Draganu Jozeljić.

Viši sud je doneo prvostepenu presudu na koju i tužilaštvo i branioci optuženih imaju pravo da ulože žalbu, nakon čega će pravosnažnu presudu doneti Apelacioni sud. 

Ova ubistva dogodila su se početkom avgusta 2019. godine, a tri nedelje nakon toga je uhapšen Pernić, dok je Bađikić uhapšena krajem septembra. 

Kako je tada bilo navedeno u optužnici, ubistva su izvršena iz vatrenog oružja, a motiv za ubistva bio je novac za koji su Pernić i Beđikić verovali da ga Kazimirovići imaju. 

Brđikić je, navedeno je, usmrtila Dragicu Kazimirović i njenog sina Raju, dok je Pernić likvidirao Ljubinku Oprikić i njenu ćerku Draganu Jozeljić.

Komentari (0)

Srbija