Aktuelno

Tužilaštvo: Muškarac koji je napao Snežanu Dakić neuračunljiv

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/04/2022

-

14:05

Tužilaštvo: Muškarac koji je napao Snežanu Dakić neuračunljiv
Tužilaštvo: Muškarac koji je napao Snežanu Dakić neuračunljiv - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu od suda traži izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi za Ð.T. koji je 4. aprila kamenom u glavu pogodio voditeljku Snežanu Dakić.

Muškarcu koji je kamenom napao voditeljku Snežanu Dakić određeno je zadržavanje nakon što je pregledan u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Kako se navodi, 13. aprila je protiv okrivljenog Đ.T. podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je na štetu Dakić učinio krivično delo Laka telesna povreda, na taj način što je bacio kamen u pravcu oštećene koji ju je pogodio u glavu, usled čega je zadobila laku telesnu povredu.

Istog dana okrivljeni je saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom je iskoristio svoje zakonsko pravo da ništa ne izjavi, a nakon saslušanja Prvi osnovni sud u Beogradu je po predlogu tužilaštva prema okrivljenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana, jer su postojale okolnosti koje su ukazivale na opasnost od bekstva.

U toku dokaznog postupka ispitana je svedok oštećena, kao i svedok očevidac predmetnog događaja, pribavljeni su snimci kamera u blizini mesta događaja, određeno je psihijatrijsko veštačenje okrivljenog Đ.T. kao i sudsko-medicinsko veštačenje telesnih povreda koje je zadobila oštećena.

Psihijatrijskim veštačenjem je utvrđeno da Đ.T. boluje od duševne bolesti zbog koje je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila isključena, kao i da postoji ozbiljna opasnost da će učiniti slično ili teže krivično delo radi čijeg otklanjanja je potrebno njegovo lečenje u zdravstvenoj ustanovi.

Imajući u vidu prikupljene dokaze, a s obzirom na nalaz i mišljenje veštaka psihijatrijske struke, tužilaštvo će Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom, podneti predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema okrivljenom Đ.T. zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio protivpravno delo u zakonu predviđeno kao krivično delo Laka telesna povreda.

Komentari (0)

Srbija