Aktuelno

Zaplena na granici sa Crnom Gorom: Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja 60.000 evra i šest zlatnih poluga

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2022

-

16:22

Zaplena na granici sa Crnom Gorom: Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja 60.000 evra i šest zlatnih poluga
Zaplena na granici sa Crnom Gorom: Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja 60.000 evra i šest zlatnih poluga - Copyright Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su na prelazima Špiljani i Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 60.000 neprijavljenih evra i šest zlatnih poluga vrednih preko tri miliona dinara, saopstila je danas Uprava carina.

Na granici sa Crnom Gorom, u automobilu "audi" stranih registarskih oznaka, kojim je putovalo dvoje stranih državljana, juče je pronađeno šest zlatnih poluga ukupne težine preko 350 grama i 57.500 evra, koje nije prijavilo prilikom ulaska u Srbiju.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak novca zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

 

Uprava carina navodi da se sličan prekršaj istog dana dogodio i na prelazu Preševo, kada je, takođe na izlazu iz zemlje, detalno pregledan "audi", kojim je sam putovao 50-godišnji muškarac, kod koga je pronađeno ukupno 30.000 evra preko dozvoljenog limita.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija