Aktuelno

Filip Korać uhapšen u Hrvatskoj: Od utorka se nalazi u zatvoru zbog lažnog pasoša

Komentari

Autor: Jutarnji

29/04/2022

-

22:53

Filip Korać uhapšen u Hrvatskoj: Od utorka se nalazi u zatvoru zbog lažnog pasoša
AP/Darko Bandic, MUP Srbije - Copyright AP/Darko Bandic, MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Na teritoriji Hrvatske uhapšen je Filip Korać, koga mediji nazivaju desnom rukom Luke Bojovića. On se od utorka nalazi u Remetincu, gde je došao s nepoznate lokacije da bi učestvovao u kaznenom postupku koji se protiv njega vodi zbog falsifikovanja pasoša, piše Jutarnji.

Naime, protiv Koraća su pokrenute istrage zbog posedovanja falsifikovanog hrvatskog pasoša, a njemu je tajno određen istražni zatvor u odsustvu, nakon čega je Hrvatska raspisala međunarodnu i  evropsku poternicu. Navodno je za to saznao Korać, koji je u pratnji zagrebačkog advokata Gordana Pregleja došao pred Remetinec rekavši da mu je određen istražni zatvor, nakon čega mu je određen pritvor, potvrdio je advokat za Jutarnji.

O Koraću se u javnosti govorilo u avgustu 2016. kada je priveden nakon ubistva Čede Đokića u Zvorniku. Godinu dana kasnije, njegovo ime ponovo je osvanulo u medijima nakon derbija Partizana i Crvene zvezde, kad je na stadionu u Humskoj, došlo do opšte tuče između navijača Partizana i pokušaja preuzimanja južne tribine.

Korać je tada označen kao organizator nereda, koji je za ovaj "posao" angažovao čak i huligane iz Hrvatske, piše Blic.

Komentari (0)

Srbija