Aktuelno

Pokrenut postupak protiv Centra za socijalni rad zbog trostrukog ubistva u Čačku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/05/2022

-

18:22

Pokrenut postupak protiv Centra za socijalni rad zbog trostrukog ubistva u Čačku
Pokrenut postupak protiv Centra za socijalni rad zbog trostrukog ubistva u Čačku - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo za brigu o porodici pokrenulo je postupak protiv Centra za socijalni rad u Čačku, povodom slučaja I. G, koji se sumnjiču za ubistvo oca, majke i dede.

I. G. je 9. aprila ove godine, u rodnoj kući usmrtio oca, majku i dedu, potom je pobegao, ali je uhapšen 12 sati kasnije nedaleko od mesta na kome je počinio zločin.

Povodom ovog slučaja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, pokrenulo je postupak nadzora nad stručnim radom čačanskog Centra za socijalni rad, kako bi se utvrdilo da li je u konkretnom predmetu, ova ustanova postupala po zakonu i o skladu sa standardima stručnog rada.

Ovakvu odluku, Ministarstvo je donelo nakon što je Osnovno javno tužilaštvo u Čačku saopštilo da je Centar za socijlani rad, nakon puštanja I.G. sa psihijatrijskog lečenja, na kojem se našao zbog nasilja u porodici, utvrdilo da nema rizika da ovaj mladić ponovo učini oto krivično delo.

Ukoliko se utvrdi da su u radu Centra za socijalni rad postojali propusti, biće izdati nalozi da se oni otklone, kao i nalozi za eventualno utvrđivanje odgovornosti rukovodilaca organa i zaposlenih, u skladu sa zakonom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija