Aktuelno

Usame Zukorlić: Sud doneo odluku da se ekshumacija i obdukcija tela Muamera Zukorlića izvrši u petak

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/05/2022

-

07:25

Usame Zukorlić: Sud doneo odluku da se ekshumacija i obdukcija tela Muamera Zukorlića izvrši u petak
Usame Zukorlić: Sud doneo odluku da se ekshumacija i obdukcija tela Muamera Zukorlića izvrši u petak - Copyright Facebook/Muamer Zukorlić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Novom Pazaru je doneo odluku da se u petak 6. maja 2022. godine izvrši ekshumacija i obdukcija tela bivšeg lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, naveo je njegov sin Usame Zukorlić. 

"Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz Beograda (Srbija), Sarajeva (Bosna i Hercegovina) i Hamburga (Njemačka). Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine", napisao je Usame Zukorlić na Fejsbuku. 

On je ranije rekao da je ekshumacija tela njegovog oca odložena na zahtev porodice i da su uzorci na kojima je utvrđeno da nije preminuo prirodnom smrću uzeti neposredno pred sahranu. 

"Trebalo nam je vremena da nađemo odgovarajuće laboratorije i dok smo poslali uzorke na analizu, a zatim i da stignu rezultati. U kontaktu sam sa Višim tužilaštvom u Novom Pazaru i sa Republičkim tužilaštvom, oni su prilično otvoreni za saradnju i prema nezvaničnim informacijama odobriće međunarodnu ekspertizu", rekao je Zukorlić prošlog meseca.  

Dodao je i da ga je vest o smtri oca zatekla u Turskoj na školovanju i da je stigao pred samu sahranu, tako da nije imao prilike da učestvuje u donošenju odluka o obdukciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija