Politika

Porodica sumnja da Muamer Zurkolić nije preminuo prirodnom smrću, sin: Pokrenućemo postupak pred državnim organima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/04/2022

-

15:46

Porodica sumnja da Muamer Zurkolić nije preminuo prirodnom smrću, sin: Pokrenućemo postupak pred državnim organima
Porodica sumnja da Muamer Zurkolić nije preminuo prirodnom smrću, sin: Pokrenućemo postupak pred državnim organima - Copyright Facebook/Muamer Zukorlić

veličina teksta

Aa Aa

Usame Zukorlić, sin Muamera Zukorlića, glavnog muftije Mešihata Islamske zajednice u Srbiji koji je preminuo u novembru prošle godine, održao je danas konferenciji za medije na kojoj je naveo da porodica ima sumnje da njegov otac nije preminuo prirodnom smrću. Usame Zukorlić, koji je i predsednik Stranke pravde i pomirenja, naveo je da porodica sumnja da je "Muamer Zukorlić otrovan", te da će zbog tih sumnji pokrenuti postupak pred nadležnim državnim organima u Srbiji. 

Usame Zukorlić je rekao i da su uzorci od preminulog Zukorlića dati na analizu u dve laboratorije u inostranstvu. On je naveio da su "pre ukopa su od muftije uzeli uzorak" i da je "porodici bio potreban duži vremenski period da pronađe adekvatne laboratorije u inostranstvu gde su odrađena sva neophodna ispitivanja".

"Iz dve nezavisne laboratorije smo dobili sledeće rezultate: prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga laboratorija je zaključila da na osnovu uzorka koji su dobili da je osoba bila otrovana hranom", rekao je Usame Zukorlić.

Usame Zukorlić tvrdi da je "istraživanje koje je sprovela porodica osnov za sumnju da on nije preminuo prirodnom smrću". 

"Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou pred pravosudnim nadležnim organima Republike Srbije radi definitivnog utvrđivanja uzroka smrti našeg lidera koji u trenutku smrti obavljao funkciju potpredsednika Skupštine Republike Srbije", rekao je on, navodeći da se javnost biti obaveštena o razvoju situacije.

 

Komentari (0)

Srbija