Aktuelno

Uhapšene tri osobe zbog malverzacija, JP "Resavica" oštećeno za oko 40 miliona dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/06/2021

-

11:19

Uhapšene tri osobe zbog malverzacija, JP "Resavica" oštećeno za oko 40 miliona dinara
Uhapšene tri osobe zbog malverzacija, JP "Resavica" oštećeno za oko 40 miliona dinara - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Tri osobe koje su malverzacijama oštetile Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" za oko 40 miliona dinara su uhapšene i određeno im je zadržavanje do 48 časova, saopštio je MUP.

Kako su naveli u MUP, u zajedničkoj akciji odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a i BIA, uhapšeni su M. V. (1984), odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" i V. P. (1984) odgovorno lice preduzeća "Rembas trans" DOO Resavica, dok se Z. V. (1969), odgovorno lice "Imperia kompani A3 plus" DOO iz Beograda tereti za krivično delo pranje novca.

Takođe, krivična prijava podneta je protiv 55-godišnjeg muškraca iz preduzeća "Rembas trans" zbog sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su u periodu od maja 2018. godine do novembra 2020. godine, organizovali navodnu nabavku većeg broja autobusa i radnih mašina za potrebe preduzeća "Rembas trans" iz Resavice od preduzeća "Imperia kompani A3 plus" iz Beograda, dok je JP "Resavica" preduzeću "Imperia kompani A3 plus" na ime depozita isporučilo ugalj iz svog proizvodnog asortimana, uplatilo novac i ustupilo potraživanja u ukupnom iznosu od 47.591.172 dinara.

Preduzeće "Imperia kompani A3 plus" nije izvršilo ugovorenu isporuku vozila i radnih mašina, već je isporučilo samo jedan autobus.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili JP "Resavica" za ukupno 39.519.699 dinara )oko 330.000 evra) i omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi preduzeću "Imperia kompani A3 plus" Beograd u iznosu od 24.519.699 dinara, kao i sticanje protivpravne imovinske koristi odgovornom licu preduzeća "Imperia kompani A3 plus".

Osumnjičenima je određeno zadržavanje 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (0)

Srbija